Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Γιατί θέλετε να σκοτώσετε την Ουκρανία;/ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΟΥΚΡΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΑΛΗΝΗΣ ΜΑΣΛΙΟΥΚ

Η ΑΘΛΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ...




Η Ουκρανία φλέγεται. Δε μιλάει κανείς. Κάθε μέρα σκοτώνονται τα παιδιά μας. Τα καλύτερα. Ποιος στην εποχή μας πάει για σίγουρο θάνατο για να υπερασπιστεί τη γη των προγόνων του, που για αιώνες έχυναν το αίμα τους για μια ανεξαρτησία. Λίγους ενδιαφέρει. Λίγους πονάει. Μόνο τους Ανθρώπους. Που έχουν δυνατότητα να σκέφτονται, να ψάχνουν, να καταλαβαίνουν. Να νιώθουν. Λίγοι είναι αυτοί.
Προ ημερών μιλούσα με μια φίλη από τη Μαριούπολη, ελληνικής καταγωγής, είναι μεγάλη ελληνική κοινότητα σε ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς. Κοντά εκεί και το ελληνικότατο χωριό Σαρτανά. Λέει: “Την προηγούμενη βδομάδα τη νύχτα ήταν μπόρα. Ξύπνησα από βροντές και πάγωσα. Δεν ήξερα Τι είναι. Το διαμέρισμα διαμπερές. Έτρεχα σε πανικό από ένα παράθυρο στο άλλο, αστραπές δε φαινόντουσαν, μόνο βροντές. Σκέφτηκα: “Θεέ μου! Κρατήσαμε τη Μαριούπολη πρόπερσι που ήμασταν με γυμνά χέρια. Δε θα κρατήσουμε τώρα που συγκροτήθηκε ο στρατός;”. Ευτυχώς φάνηκε η αστραπή και ξέσπασε η βροχή. Ήταν η φύση και όχι ο εχθρός”. 

Άκουγα την ένταση στη φωνή της γυναίκας, βίωνα μαζί της αυτά που έχει ζήσει, και αναρωτιόμουν, τι θα μπορούσα να της πω;; Πως να παρηγορήσω; Να τις πω ότι εδώ στην ιστορική πατρίδα της, στην Ελλάδα, η πλειοψηφία δεν ξέρει την αλήθεια, παραπληροφορείται καθημερινά από ανελέητη ρωσική προπαγάνδα των δισεκατομμυρίων ευρώ που πέφτουν σύννεφο στα ελληνικά ΜΜΕ; Ότι ανακοινώσαμε μια ειρηνική αντιπολεμική διαδήλωση για σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος στις 4 μμ να τραβήξουμε προσοχή της ελληνικής κοινωνίας, να ενημερώσουμε ότι ο πόλεμος μαίνεται, μας σκοτώνουν κάθε μέρα. Ότι είναι αρκετοί οι Έλληνες, όλες οι εθνικότητες, που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανών. Ότι εδώ ασύστολα σας λένε ψέματα. Και μας έπεσαν τα κοράκια και απειλούν!

Ξέρουμε πως ακριβώς είναι τα πράγματα. Πέντε πληρωμένοι και οι υπόλοιποι παραπληροφορημένοι. Αυτό το καγκεμπίτικο λειτουργεί ΠΑΝΤΑ ύπουλα πισώπλατα. Αν δεν υπάρχει θα κατασκευάσουν, αρκεί να ρίξουν σωστά το δόλωμα, να τσιμπήσει ο Έλληνας. Και τσιμπάει βέβαια! Τι θα κάνει με τόσα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει!;

Αλλά, Άνθρωποι... Φίλοι μας... Δεν πρέπει να αδιαφορήσετε. Χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας! Θέλουμε να ανοίξετε τα μάτια και να αντικρίσετε την ΑΛΗΘΕΙΑ! Είναι εύκολο. Λίγη προσπάθεια μόνο. Πως βλέπουμε εμείς τις σκευωρίες της Τουρκίας, πόσο φαίνονται όλα τα στημένα του δικτάτορα Ερντογάν; Τόσο εύκολα εμείς βλέπουμε τα παραμορφωμένα μέχρι το αντίθετο του δικτάτορα Πούτιν. Είναι ΟΛΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ για παραπληροφόρηση. ΟΛΑ!! Και είναι όλα ψέματα που γράφουν. ¨ΟΛΑ. Και διαψεύδεται εύκολα. 

Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος, γιατί και η Ελλάδα κινδυνεύει, αλλά ο κόσμος δεν παίρνει χαμπάρι. Εδώ ο λύκος έρχεται μεταμφιεσμένος σε αρνί. Δεν αλλάζει η ουσία όμως, παραμένει λύκος. Εμείς έχουμε αποδείξεις αιώνων και είμαστε έτοιμοι να σας τις καταθέσουμε, με κάθε σοβαρότητα, και κάθε υπευθυνότητα.

Ότι αφορά το σημερινό, με παραπέμπει σε ένα παλιό-παλιό ανέκδοτο: “Ποιος μιλάει ελληνικά – οι Έλληνες. Ποιος μιλάει γαλλικά – οι Γάλλοι. Ποιος μιλάει ουκρανικά – οι εθνικιστές”.