Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Η Συρία δίνει όρκο ότι θα απωθήσει τη τουρκική εισβολή μετά τη πλήρη επανακατάληψη του Χαλεπιού.

Syrian General: Syrian Army, Kurds Ally to Push Back Turkey from Al-Bab in Northern Aleppo
VETERANS TODAY (USA), GPD, 25 Οκτωβρίου 2016

Σύρος στρατηγός: ο συριακός στρατός, οι Κούρδοι Σύμμαχοι θα απωθήσουν την Τουρκία από την Αλ-Μπαμπ στα βόρεια του κυβερνείου του Χαλεπιού.

Μαζικοί στρατιωτικοί πόροι έχουν αποσυρθεί από τον πόλεμο κατά του ΙΚ τόσο στη Συρία όσο και το Ιράκ για να καταπολεμήσουν την τουρκική εισβολή. Γιατί σιωπούν Ρωσία και Αμερική σχετικά με αυτό το θέμα;

ΤΕΧΕΡΑΝΗ (FNA) - Τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα και Κούρδοι μαχητές έχουν σχηματίσει μια συμμαχία για να σταθεί ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία, δήλωσε ένας Σύρος στρατηγός ε.α.

«Θα δούμε την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων προς τα βόρεια και βορειανατολικά του κυβερνείου του Χαλεπιού κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ, προκειμένου να μπλοκαριστούν ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστές μαχητές που υποστηρίζονται από τη Τουρκία στη στρατηγική πόλη», δήλωσε ο Σύρος στρατηγός ε.α. Heisam Hassoun στο FNA την Τρίτη.

Επεσήμανε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στις βόρειες, βορειοδυτικές και βορειοανατολικές περιοχές της Συρίας, και είπε:
«Ο συριακός στρατός έχει στείλει δυνάμεις προς την πόλη αλ-Μπαμπ από της απελευθέρωσης των ανατολικών τμημάτων της πόλης Χαλεπιού πριν από τρεις μήνες, αλλά αναβλήθηκε περαιτέρω πρόοδος για να βοηθηθούν άλλες μονάδες του στρατού να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους θέσεις στα νότια και νοτιοανατολικά τμήματα των πόλεων αλ-Μπαμπ και Νταμπέρ».

Είπε ότι ο συριακός στρατός και το SDF (συνασπισμός Κούρδων, Αράβων και άλλων δυνάμεων) έχουν εργαστεί για να συνάψουν μια συμμαχία στη Βόρεια Συρία από τα τέλη Σεπτεμβρίου, προσθέτοντας, «Οι δυνάμεις αυτές ξεκίνησαν δράση από τη Δευτέρα για να απωθήσουν τον τουρκικό στρατό προς Βορρά».

Στα μέσα Οκτωβρίου, ένας εξέχων Σύρος αναλυτής δήλωσε ότι ο στρατός και οι σύμμαχοί του θα κινηθούν για να απελευθερώσουν τη στρατηγική πόλη αλ-Μπαμπ, μετά τη νίκη για τον πλήρη έλεγχο της πόλης του Χαλεπιού.

«Μετά το τέλος της μάχης του Χαλεπιού θα εστιάσουμε όλες τις προσπάθειές στην αλ-Μπαμπ, η οποία είναι το πιο σημαντικό και το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ στην  επαρχία του Βόρειου Χαλεπιού, μια πόλη στην οποία, παρά τις σκληρές συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, ούτε οι Κούρδοι ούτε οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοι τους από το Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) θα τολμήσουν να εισέλθουν, δεδομένου των προειδοποιήσεων της Ρωσίας και του Ιράν, προς τους Τούρκους αξιωματούχους», δήλωσε ο Kamal Fayyadh στο FNA.

Υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία της μάχης στην αλ-Μπαμπ, και είπε ότι η απελευθέρωση της πόλης θα εμποδίσει τον έλεγχο από τον Ερντογάν των περιοχών μεταξύ al-Rai και al-Bab και θα ενισχύσει τον έλεγχο του συριακού στρατού στα βόρεια σύνορα του.
«Η μελλοντική αντιπαράθεση με το ΙΚ στη Ράκκα και το Ντέιρ αλ-ζορ καθώς και η απελευθέρωση της αλ-Μπαμπ σημαίνει την επιστροφή περισσότερων συριακών και ιρακινών εδαφών από τα χέρια του ΙΚ», δήλωσε ο Fayyadh.

Στρατιωτικές πηγές ανακοίνωσαν στα τέλη του περασμένου μήνα ότι ο συριακός στρατός είχε αναπτύξει ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτών στην αεροπορική βάση του Kuweires στο Ανατολική Χαλέπι για να ξεκινήσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στις περιοχές στα βορειοανατολικά της επαρχίας που κρατιούνται από το ΙΚ, ειδικά στην αλ-Μπαμπ.

«Χιλιάδες Σύροι στρατιώτες, που είχαν αναπτυχθεί στο νότιο Χαλέπι και στα Βόρεια της Χάμα, χύθηκαν στην ύπαιθρο ανατολικά του Χαλεπίου, την Κυριακή και τη Δευτέρα, καθώς ο συριακός στρατός προετοιμάζει μια στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας κοντά στο προπύργιο του ΙΚ στην αλ-Μπαμπ," δήλωσαν οι πηγές.


Turkish Military and Pro-Turkish Militants Deploy in 15 km from Strategic Syrian Town of Al-Bab

On October 25, the Turkish military and Turkish-backed militant groups advanced furher southeast of their stronghold of Mare and seized more villages – Shahba Dam, Kassar and Tal Jayjan – from the ISIS terrorist group in the northern Syrian province of Aleppo. As result, the Ankara-led forces deployed in merely 15 km from the strategic ISIS -controlled town of Al-Bab.

If Turkey and its proxies seize Al-Bab, they will prevent any attempts of the Kurdish YPG to link up the Kurdish-controlled areas in northern Syria.

We recall, recently, Ankara temporarily suspended military operations against the Kurdish YPG stronghold of Tell Rifaat in Aleppo province due to the so-called “international reasons”.