Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Βίαιες διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο στη Βενεζουέλα!!

Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους - Ένας αστυνομικός νεκρός
Πορείες διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Νίκολας Μαδούρο πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στο Καράκας της Βενεζουέλας με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών. Ένας νεκρός αστυνομικός από πυροβολισμό και τουλάχιστον άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Στις συγκρούσεις τραυματίστηκαν επίσης και πάνω από 120 διαδηλωτές.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια μιας πορείας διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων στο Καράκας της Βενεζουέλας αργά χθες, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Νέστορ Ρεβερόλ, προσθέτοντας ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
(AP Photo/Alejandro Cegarra)
(AP Photo/Ariana Cubillos)
Οι διαδηλωτές έκλεισαν κομβικά σημεία του Καράκας, ενώ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Μαδούρο. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει μετατραπεί σε δικτατορία, ενώ καταγγέλλει ότι κατά τις κινητοποιήσεις τραυματίστηκαν 120 πολίτες.
(AP Photo/Ariana Cubillos)
Τα τοπικά μέσα διέδωσαν ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έριξε δακρυγόνα σε επαρχιακές πρωτεύουσες. Μερικοί διαδηλωτές είπαν ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Καράκας γιατί η κυβέρνηση έχει κλείσει δρόμους και σταθμούς τραίνων.
(AP Photo/Alejandro Cegarra)
Την Τρίτη, το κοινοβούλιο, που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ξεκίνησε μια πολιτική δίκη του Μαδούρο με κατηγορία την παραβίαση του συντάγματος.