Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ/ΑΛΒΑΝΙΑ. ΜΕΡΟΣ Γ/ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ Α ΚΑΙ Β./ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ SOCIAL MEDIA ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.ΠΧ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ MILITARY REVIEW.

2)ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΜΕ. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.

3)ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ 6 ΧΩΡΕΣ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΙΕΘΕΣΕ ΓΗ ΓΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΕ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΤΟ 2009 ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

4)ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΜΜΑΧΙΚΟ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΙΝΔΙΑ , ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑ.(ΕΧΩ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΑΥΤΟ)

5)ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΠΟΣΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΣΕ ΑΡΛΙΝΓΚΤΟΝ-ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ.ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΡΕΣΤΗ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΤΖΩΝ ΚΕΡΙ.

6)ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΝΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑ. ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΩΝ ΣΕ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ.

7)ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ , ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ-ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΚΑ.

8)ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ-ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΜΑΧΩΝ , ΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΕΙΔΙΚΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

9)ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΑΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ. (ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑ)


10)ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ. ΕΙΤΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ. ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ. ΠΧ ΣΤΟ ΜΟΥΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΙΑΝΟ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ ΣΤΟΝ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ /ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΜΑΧΕΣ ΣΚΡΑ ΝΤΙ ΛΕΓΚΕΝ ΚΑΙ ΡΑΒΙΝΕ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΙΜΙΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ 3ΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ. ΠΑΝΤΟΥ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΑ ΧΩΡΟ. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΠΧ ΣΤΗΝ ΚΟΛΕΒΙΛ ΣΟΥΡ ΜΕΡ ΣΤΗΝ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑΦΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖ ΠΑΤΟΝ...(ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΛΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ...ΑΝΤΕ...).