Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Συρία: «Θα ρίξουμε όποιο τουρκικό αεροπλάνο παραβιάσει ξανά το εναέριο χώρο μας»

Συρία: «Θα ρίξουμε όποιο τουρκικό αεροπλάνο παραβιάσει ξανά το εναέριο χώρο μας»
Το συριακό υπουργείο Άμυνας απείλησε το βράδυ της Πέμπτης την Τουρκία ότι θα καταρρίψει οποιοδήποτε τουρκικό αεροπλάνο παράνομα εισέλθει ξανά στον εναέριο χώρο της Συρίας δίχως προηγούμενη άδεια της Δαμασκού.

Η απειλή της συριακής κυβέρνησης προς την Άγκυρα έρχεται μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία κατά των Κούρδων ανταρτών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν.
Οι Τούρκοι ανακοίνωσαν υπερήφανοι ότι σκότωσαν έως και 200 Κούρδους αντάρτες της Συρίας, άνδρες και γυναίκες που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ.
Οι Κούρδοι από την πλευρά τους κατήγγειλαν ότι οι Τούρκοι τους βομβάρδισαν, βράδυ Τετάρτης-ξημερώματα Πέμπτης, αφού είχαν νικήσει σε μάχη το Ισλαμικό Κράτος και το έδιωξαν από χωριά που απελευθέρωσαν. Οι Κούρδοι μάλιστα επιμένουν ότι η τουρκική πολεμική αεροπορία έδρασε υποστηρικτικά στους τζιχαντιστές και κάλεσαν ΟΗΕ, ΗΠΑ και Ρωσία να παρέμβουν για να σταματήσει η Τουρκία να τους βομβαρδίζει.
Η απειλή της Δαμασκού δεν γίνεται δίχως προηγούμενη συνεννόηση με τους Ρώσους, ενώ η Τουρκία τα τελευταία 24ωρα προβάλλει αξιώσεις στην πόλη Χαλέπι.
Η όλη κατάσταση στη Συρία συνεχώς περιπλέκεται όλο και περισσότερο, με τους Αμερικανούς να τελούν σε αφασία ακυβερνησίας λόγω προεκλογικής περιόδου.
Το μόνο που απομένει είναι να δούμε εάν ο Ερντογάν θα σηκώσει το γάντι και εάν η Συρία θα ρίξει κατά των Τούρκων.
tribune.gr