Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες το ΣτΕ !!

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Αντισυνταγματικό έκρινε το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες το ΣτΕ
Αντισυνταγματικό έκρινε τον νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες η Ολομέλεια του ΣτΕ, μια απόφαση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και «θύελλα» από την αντιπολίτευση. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να φέρει στη Βουλή νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. 


Σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε 5,5 ώρες και «στιγματίστηκε» από έντονους διαξιφισμούς μεταξύ των δικαστών, η Ολομέλεια έκρινε ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος –που καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ- με 14 ψήφους υπέρ και 11 κατά.   
Βγαίνοντας από το κτίριο του ΣτΕ ο πρόεδρος κ. Ν. Σακελλαρίου αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις τονίζοντας ότι «η διάσκεψη είναι μυστική, έχω κάνει ήδη πολλές δηλώσεις».
Μετά από τη γνωστοποίηση της απόφασης, η Όλγα Γεροβασίλη αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να φέρει νέο σχέδιο νόμου στη Βουλή. 
Σε μια σκληρή δήλωση, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτική αλλά κρίνεται από τις συνέπειες που προκαλεί. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό καθεστώς. 
«Οι αποφάσεις κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής» ανέφερε η κ. Γεροβασίλη, και συμπλήρωσε: «Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης: στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών, εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό, στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη, και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών». 
Παππάς: Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις 
«Η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί ένα αίσθημα αδικίας» δήλωσε  με τη σειρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει στη Βουλή ρύθμιση-γέφυρα μέχρι να ρυθμιστεί οριστικά το τηλεοπτικό τοπίο. 
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παππάς υπογράμμισε επιπλέον ότι «τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν δικαστικές αποφάσεις».
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι η «αεροπειρατεία στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί», παρότι κάποιοι είχαν την «επιθυμία να συνεχιστεί το τζάμπα». 
«Ούτε οι συχνότητες είναι δωρεάν, ούτε τα κανάλια» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, και κάλεσε όσους «ονειρεύονται σενάρια πολιτικής αποσταθεροποίησης να αλλάξουν πλευρό». 
www.ethnos.gr