Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ISIS/ΑΠΟ ΕΚ ΤΕΝΗ ΜΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ"ΝΙΝΕΒΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ", ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΜΟΣΟΥΛΗ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΑΠΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΓΗΣΕΙ Η ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΟΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ. ΟΤΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΙΡΑΚΙΝΩΝ-ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ. ΟΤΙ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΑΕΡΙΩΝ(ΠΧ ΣΟΥΛΦΙΔΙΩΝ-ΧΛΩΡΙΝΟΥΧΩΝ ΚΛΠ). ΕΝΩ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ.

2)ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ISIS ΄. ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ;ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ;ΘΑ ΑΝΤΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ;ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΚΟΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5 ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.

3)ΤΟ ISIS ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΚΡΥΦΗ. ΣΕ ΦΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΑ. ΣΕ ΦΑΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΣΕΙΡΑΣ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. . ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ. ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΠΕΔΙΩΚΑΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΗΤΤΕΣ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΕ ΚΟΜΠΑΝΙ-ΦΑΛΟΥΤΖΑ-ΡΑΜΑΝΤΙ-ΠΑΛΜΥΡΑ-ΤΙΚΡΙΤ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΜΦΑΝΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ. 

4)ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ISIS ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΠΧ ΣΕ ΛΙΒΥΗ. ΣΕ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΑΦΡΙΚΗ. ΣΕ ΒΑ ΝΙΓΗΡΙΑ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΙΛΑ-ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. . ΕΙΔΙΚΑ Η ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ....ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΥ ISIS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ISIS -ΒΑΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ-ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΚΕΙ....ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ ΙSIS -ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.

5)ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ISIS NA ENTΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΟ. ΑΛΛΑ ΠΑΙΖΕΙ...ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ. 

6)ΤΟ ISIS ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ , ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΧ ΣΤΟ ΣΑΝ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΠΡΙΝ 20 ΜΗΝΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩ ΔΙΚΤΥΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΩ.

7)ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑ. ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΣΟΥΝΙΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ. ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2001 ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΕΝΤΑ/ΠΡΩΗΝ ΑΛ ΝΟΥΣΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΘΑΝΟ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΡΟΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑΘΜΕΥΟΥΣΕΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. 

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟ ISIS ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΣΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛ ΡΑΚΑ ΘΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ. Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟ-ΙΡΑΚΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΟΨΟΜΕΘΑ.