Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ταμίας του ISIS την «κοπάνησε» από τη Μοσούλη με εκατομμύρια δολάρια και όχι μόνο…

Ταμίας του ISIS την «κοπάνησε» από τη Μοσούλη με εκατομμύρια δολάρια και όχι μόνο…
Ο επικεφαλής των οικονομικών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Μοσούλη του βορειοδυτικού Ιράκ εξαφανίστηκε από την πόλη και μαζί του «αγνοούνται» και κάποια εκατομμύρια δολάρια από τα ταμεία των τρομοκρατών.

Ο Αμπού Μουτάζ Καχτάνι, ο οποίος ήταν παράλληλα υπεύθυνος και για τις γυναίκες βομβίστριες αυτοκτονίας της οργάνωσης, είναι ύποπτος ότι άρπαξε εκατομμύρια δολάρια από το θησαυροφυλάκιο της οργάνωσης και διέφυγε από τη Μοσούλη προς άγνωστη κατεύθυνση.
Εκτός από τον Καχτάνι αγνοείται και μία τζιχαντίστρια Γερμανίδα υπήκοος, η οποία ήταν η βοηθός του στην επίβλεψη της ομάδας των βομβιστριών αυτοκτονίας. Η εν λόγω Γερμανίδα περιγράφεται ως ικανότατη στρατολόγος που έφερε πολλές αλλοδαπές στις τάξεις του ISIS στο Ιράκ.
Είναι πιθανό ο Καχτάνι να διέφυγε μαζί με τη Γερμανίδα και τα εκατομμύρια δολάρια των τζιχαντιστών. Είναι αυτό που λένε «πήρε το κορίτσι, πήρε και τα λεφτά».
Πηγές μέσα από τη Μοσούλη αναφέρουν ότι ο Καχτάνι εκτός από χρήματα έχει «σηκώσει» και πολλά απόρρητα έγγραφα της οργάνωσης.
Την προηγούμενη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, ξεκίνησε η επιχείριση του ιρακινού στρατού για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Καχτάνι προφανώς τα «ζύγισε» τα πράγματα και επέλεξε να μην πεθάνει μέσα στην πολιορκημένη Μοσούλη με τα εκατομμύρια των τζιχαντιστών αλλά να ζήσει με τα εκατομμύρια των τζιχαντιστών.
Να σημειωθεί εδώ ότι δεν είναι ο πρώτος «ταμίας» της οργάνωσης που το «σκάει» με χρήματα από το ταμείο των τρομοκρατών. Έχουν προηγηθεί αρκετοί «ταμίες» του ISIS στο Ιράκ που διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με μεγάλα χρηματικά ποσά τους τελευταίους μήνες.
tribune.gr