Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!! Στον «Αστέρα» ο Μπαράκ Ομπάμα - Στις 13:30 στο Προεδρικό Μέγαρο !!

Live: Στον «Αστέρα» ο Μπαράκ Ομπάμα - Στις 13:30 στο Προεδρικό Μέγαρο [pics + vid]
O τέταρτος αμερικανός πρόεδρος που επισκέπτεται την Ελλάδα είναι από σήμερα επισήμως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ο απερχόμενος 44ος πρόεδρος κατέβηκε χαμογελαστός από το AirForce One, το οποίο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 10:35 το πρωί της Τρίτης ενώ αυτή την ώρα αναπαύεται στο ξενοδοχείο «Αστέρας» στη Βουλιαγμένη, όπου θα διαμείνει κατά το διήμερο της παραμονής του στη χώρα μας.  11:40: Η θωρακισμένη λιμουζίνα «κτήνος» που θα μεταφέρει τον Ομπάμα και τα άλλα οχήματα του προέδρου.
11:29: Ανοικτοί αυτήν την ώρα οι δρόμοι. Θα κλείσουν ξανά όταν η πομπή από τον «Αστέρα» ξεκινήσει να κατευθύνεται προς το Προεδρικό Μέγαρο.
11:20: Το tweet της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα από τη στιγμή της άφιξης Ομπάμα. 

11:11: Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. [Διαβάστε ΕΔΩ για τις προηγούμενες επισκέψεις αμερικανών προέδρων στη χώρα μας]. 

11:15: Η πομπή φτάνει στον Λαιμό της Βουλιαγμένης - Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να καταλύσει στον «Αστέρα» μέχρι τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:30.

11:07: «Γιατί είναι η Ελλάδα τόσο σημαντική για τις ΗΠΑ» - Ανάλυση από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων 

11:00: Οι μετακίνήσεις του αμερικανού προέδρου δρομολογούν πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να «αποστειρώνονται» πολλοί κεντρικοί δρόμοι, ακόμη και ολόκληρες περιοχές
10:52: Ξεκίνησε η πομπή. Στην έξοδο του αεροδρομίου και στη διαδρομή μέχρι την αρχή της Αττικής Οδού στις δύο πλευρές του δρόμου υπάρχουν παρατεταγμένοι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας. 
10:50: Ο Μπαράκ Ομπάμα επιβιβάζεται στην προεδρική, μαύρη, λιμουζίνα, την επωνομαζόμενη και «κτήνος» λόγω της βαριάς θωράκισης που φέρει, με κατεύθυνση προς το ξενοδοχείο. Μαζί του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού. 

10:48: Συνοδευόμενος από τον Πάνο Καμμένο ο αμερικανός πρόεδρος διασχίζει το κόκκινο χαλί. 
10:47: Ο Μπαράκ Ομπάμα κατεβαίνει εύχαρης και χαμογελαστός από το Air Force One υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του στρατού ξηράς. Τον υποδέχεται ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Οι δύο άνδρες έχουν μία σύντομη συνομιλία σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.
10:42: Ανοίγει η πίσω πόρτα του αεροσκάφους προκειμένου να εξέλθουν οι συνεργάτες του προέδρου. 
10:40: Ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος πλησιάζει προκειμένου να υποδεχθεί τον αμερικανό Πρόεδρο.Τον αμερικανό πρόεδρο υποδέχεται και τιμητικό άγημα.
10:35: Το Air Force One έφτασε. Πλησιάζει η σκάλα. 10:32: Τον πρόεδρο Ομπάμα συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Ευρώπη ο Τζακ Λιου, υπουργός Οικονομικών, η Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός Εξωτερικών, η Σουζαν Ραις, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας NSC, ο Μπεν Ρόουνς, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας NSC, ο Γοιυάλι ΑΝτεγιέμο, οικονομικός σύμβουλος Προέδρου και ο Τσαρλς Κάπσαν, σύμβουλος για ευρωπαϊκά στο NSC
10:31: Φτάνει το αεροσκάφος του Ομπάμα
Φωτογραφία: Έθνος
10:28: Αυτό είναι το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου στις 29 ώρες που θα παραμείνει στη χώρα μας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Γερμανία. 
10:27: Άνδρες των ΕΚΑΜ δίπλα από τον χώρο που θα γίνει η τελετή υποδοχής
Φωτογραφία: Έθνος
10:24: Στρώνεται το κόκκινο χαλί ενώ αυτοκινητοπομπή καταφτάνει στο σημείο που θα προσγειωθεί το Air Force One 
10:20: Ήδη έχει παραταχθεί η Φιλαρμονική του Στρατού Ξηράς προκειμένου να υποδεχθεί τον αμερικανό πρόεδρο. 
Παρακολουθήστε την επίσκεψη Ομπάμα σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ1:

ΕΘΝΟΣ