Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 300 Ιρακινούς πρώην αστυνομικούς νότια της Μοσούλης

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 300 Ιρακινούς πρώην αστυνομικούς νότια της Μοσούλης
Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ενδεχομένως να σκότωσαν περισσότερους από 300 Ιρακινούς πρώην αστυνομικούς πριν από τρεις εβδομάδες και να τους έθαψαν σε ομαδικό τάφο κοντά στην πόλη Χαμάμ Αλ Αλίλ, νότια της Μοσούλης, ανακοίνωσε η οργάνωση Human Rights Watch.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters επισκέφθηκε την τοποθεσία όπου βρίσκεται ο ομαδικός τάφος και όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων οι τζιχαντιστές έθαψαν τους πρώην αστυνομικούς που σκότωσαν με σφαίρες ή αποκεφαλισμό.
Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι μέχρι και 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της απόσυρσης των τζιχαντιστών από την πόλη.
Η Human Rights Watch (Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές ξεχώρισαν κάποιους από τους πρώην αστυνομικούς από μία ομάδα περίπου 2.000 ανθρώπων σε γειτονικά χωριά και πόλεις, οι οποίοι εξαναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τους ενόπλους τον περασμένο μήνα που αποσύρθηκαν βορείως της Μοσούλης και της πόλης Ταλ Αφάρ.
Η οργάνωση επικαλείται έναν εργάτη ο οποίος είπε ότι είδε τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος να οδηγούν τέσσερα μεγάλα φορτηγά που μετέφεραν 100 με 125 άνδρες, κάποιους από τους οποίους αναγνώρισε ως πρώην αστυνομικούς και να περνούν μπροστά από ένα αγροτικό κολλέγιο κοντά στην τοποθεσία που τελικά έγινε ο ομαδικός τους τάφος.
Λίγα λεπτά αργότερα, άκουσε πυρά αυτόματων όπλων και κραυγές πόνου, είπε ο ίδιος.
Την επομένη, την νύχτα της 29ης Οκτωβρίου, επαναλήφθηκε παρόμοιο σκηνικό με περίπου 130-145 άνδρες, κατήγγειλε ο ίδιος στην HRW.
tribune.gr