Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-3/ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)Ο ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΚΤΕΝΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑ.ΑΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟ-ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ.

2)ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΟΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑΓΕΣ..../ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ....ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ.

3)ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΡΟΣΕΧΩΣ. ΓΙΑ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.(ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ)

4)ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΡΑΜΠ , ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ, ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΚΛΠ. ΑΡΑΒΕΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΕΤΑΝΙΕΧΟΥ-ΤΡΑΜΠ.

5)ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΗΠΑ-ΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΝΕΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ.

6)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ. ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ.ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ. ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ...ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΝΑΤΟ(ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΟΡΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ....)

7)ΗΔΗ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ.

8)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ . ΟΥΤΕ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ.. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

9)ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΥΠΟΤΡΟΠΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ.