Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ/ΚΥΡΙΑΚΗ/6-11-2016Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε.Δρούγος


1)Σφοδρή αντιπαράθεση Κλίντον -Τραμπ σε παρά πολλές πολιτείες, αν και φαίνεται να ανοίγει κάπως η ψαλίδα υπέρ της πρώτης.

2)Από την πλευρά του ο Τραμπ υποστηρίζει ότι ήδη οι Δημοκρατικοί έχουνε προχωρήσει σε νοθεία(δεν αναφέρει στοιχεία), ενώ δηλώνει ξαφνιασμένος από την εντυπωσιακή προσέλευση των Λατίνων στην πολιτεία Νεβάδα, όπου ισχύει η πρόωρη ψηφοφορία και η Κλίντον δείχνει να κερδίζει τους 6 εκλέκτορες της πολιτείας.

3)Ο Τραμπ κατονόμασε τον επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας στην Γερουσία παλαίμαχο Γερουσιαστή Χάρι Ριντ του Κολοράντο ως πρωτεργάτη της 'νοθείας"....

4)Πάντως αίθηση έχει προκαλέσει στην Νεβάδα ο πολύ μεγάλος αριθμός Λατίνων που περίμεναν επί ώρες σε Λας Βέγκας και Ρίνο να ψηφίσουν...

5)Χωρίς να προσκομίσει κάποια στοιχεία μίλωντας στο Μίσιγκαν επανέφερε στο προσκήνιο ο Τραμπ θεωρίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβάνοντας πέραν του Μίσιγκαν και την πολιτεία Πενσυλβάνια....

6)Η Χίλαρι θα τελειώσει τις ομιλίες της αύριο βράδυ στην κρίσιμη πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα(στο Σάπελ Χιλ), ενώ ο Τραμπ θα επιστρέψει στο Μίσιγκαν.

7)Όπως δείχνουν τα πράγματα σε σύνολο 48 πολιτειών από τις σχετικές τάσεις και εκτιμήσεις η Χίλαρι Κλίντον προηγείται και φαίνεται να είναι πιο κοντά στην επικράτηση.Ειδικά στο να έχει τους 270 εκλέκτορες. Λογικά θα πρέπει να λάβουνε χώρα δραματικές αλλαγές...

8)Σημερα είχαμε τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις στο σύνολο των 50 πολιτειών.Σε αυτή του ABC-WASHINGTON POST η Χίλαρι προηγείται του Τραμπ με 48-43%. Στην δημοσκόπηση του NBC-THE WALL STREET JOURNAL που είχε ένα πολύ μεγάλο δείγμα η Κλίντον προηγείται με 44-40.Τέλος στην δημοσκόπηση του POLITICO-MORNING CONSULT η Χίλαρι προηγείται με 45-42%

9)Επισημαίνω πάντως ότι η Χίλαρι με τίποτα δεν έχει εκείνη την πρωτοφανή δυναμική του Μπιλ Κλιντον του 1992 και 1996 στις ιστορικές νίκες του Δημοκρατικού Κόμματοσ, αλλά ούτε και εκείνη του Ομπάμα το 2012 απέναντι στον Μιτ Ρόμνει.

10)Ο επικεφαλής της προεκλογικής της Κλιντον Ελληνοαμερικανός Τζων Ποντέστα είπε πριν λίγο ότι "έχοντας την Νεβάδα και το Μίσιγκαν δεν υπάρχει περίπτωση ο Τραμπ να πιάσει τους 270 εκλέκτορες που απαιτούνται..."

11)Πάντως αίσθηηση προκαλεί ότι αύριο από νωρίς το ζεύγος Κλίντον και ο Ομπάμα θα μιλήσουν στο Μίσιγκαν.(μεγάλη έμφαση σε αυτή την πολιτεία)

12)Στο Μίσιγκαν ο Εβράιος στο θρήσκευμα Δημοκρατικός Γερουσιαστής Αλ Φράνκεν επέκρινε δριμύτατα τον Τραμπ για αντισημιτισμό.

13)Σε συγκεντρώσεις γυναικών θα μιλήσει αύριο ο Μπιλ Κλίντον στο Μίσιγκαν , ενώ ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα βρεθεί πάλι σε Φλόριντα και Αριζόνα.

14)Ο Τραμπ βρέθηκε για λίγο στην πολιτεία Μινεζότα την οποία δεν έχει κερδίσει Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδία των ΗΠΑ από το 1972!!!

15)Πληροφορίες μου από το Αν Αρμπορ του Μίσιγκαν , μου επισημαίνουν ότι ο Τραμπ κάνει μια τελευταία προσπάθεια να κερδίσει την πολιτεία, η οποια δεν έχει κερδιθεί ποτέ από τους Ρεπουμπλικανούς από το 1988!!Αλλά στις προκριμματικές εκλογές του Δημοκρατικού κόμματος η Χίλαρι έχασε από τον συνυποψήφιο της Μπέρνι Σάντερς που χθες ήταν και στις δύο πολιτείες για να υποστηρίξει την Χίλαρι. Και τις δύο ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπάρακ Ομπάμα τις είχαν κερδίσει με εντυπωσιακά ποσοστά....