Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Αγία Τριάς, σύμφωνο και «Νίκο, κράτα γερά».!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!


 Αυτοί που κατάφεραν να σώσουν την ύστατη ώρα την Κύπρο

Μανώλης Κοττάκης

Παρακολούθησα από πολλές και διαφορετικές πηγές την εξέλιξη του Κυπριακού και έχω απόλυτη γνώση για το ποιοι έβαλαν πλάτη για να μην έχει σήμερα η Μεγαλόνησος την τύχη της Βοσνίας και ποιοι έβαλαν τρικλοποδιές προκειμένου να εξουδετερωθεί η παρέμβασή τους. Γνωρίζω μάλιστα άγνωστες λεπτομέρειες, τις οποίες είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω.

Πρώτα τα πρόσωπα: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επέμεινε στον Ομπάμα κατά της λύσης της Συνομοσπονδίας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απέσυρε τη στήριξή του στο ΑΚΕΛ, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είναι η «αγία τριάς» που έσωσε το νησί. Συν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος στο περιθώριο δεξίωσης στη Νέα Υόρκη προέτρεπε τον Κοτζιά με τη φράση «Κράτα γερά, Νίκο!» όταν ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον ΥΠΕΞ «σκληρό καρύδι» μπροστά στον Τσίπρα, ζητώντας να υποχωρήσει στο θέμα των εγγυήσεων. (Καταλαβαίνετε τώρα γιατί αυτά τα πρόσωπα λοιδωρούνται από την ελληνική διαπλοκή.) Ημερολογιακά τα πράγματα έχουν ως εξής: Ο Κοτζιάς κάλεσε τον Αύγουστο τον Τσαβούσογλου στην Κρήτη και του πρότεινε ένα σύμφωνο φιλίας Ελλάδας - Τουρκίας - Κύπρου, το οποίο θα αντικαθιστούσε τις Συμφωνίες της Ζυρίχης. Αυτό προέβλεπε ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις θα βοηθούσαν το νέο κράτος να σταθεί στα πόδια του με συνέργειες (Αστυνομία, πολιτική προστασία κ.ά.), χωρίς στρατεύματα κατοχής.
Ο Τσαβούσογλου το σκέφτηκε, αλλά μετά τη στροφή των Αμερικανών στη Νέα Υόρκη (τύψεις για τη συμμετοχή της CIA στο πραξικόπημα) αναζήτησε τον Κοτζιά στη δεξίωση της κυπριακής ομογένειας για να του πει ότι βρήκε λύση με τη δημιουργία δύο νέων βάσεων στο νησί, μία για Ελλάδα και μία για Τουρκία. «Ετσι θα πετάξουμε τους Ρώσους από το νησί!» είπε στον Κοτζιά. Εκείνος αρνήθηκε.
Οι ναυτικές βάσεις έχουν και ΑΟΖ! Και όπως αποκάλυψα στις 24 Οκτωβρίου, ο Τσίπρας αρνήθηκε να μεταβεί στο Μον Πελερέν -απαίτηση Ερντογάν- με το επιχείρημα ότι «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα, που ζητά κατάργηση εγγυήσεων, να παραστεί ως... κατοχική δύναμη!».
Πλην Τσίπρα αρνήθηκαν να πάνε και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, τα οποία ήξεραν ότι ετοιμάζεται κράτος-γέφυρα που θα καταργούσε την Κυπριακή Δημοκρατία. Την ίδια περίοδο (Οκτώβριος) οι ΗΠΑ ζητούσαν την αντικατάσταση Κοτζιά στον ανασχηματισμό, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, παραίτηση που ο Τσίπρας δεν δέχθηκε!

Στο έγγραφο Κοτζιά για το Κυπριακό γίνεται φωτογραφική αναφορά στην απαίτηση Νούλαντ για αναδόμηση Κοτζιά. Γίνεται αναφορά σε παράγοντες οι οποίοι «επιθυμούν την παράκαμψη συγκεκριμένων θεσμών και προσώπων προκειμένου να περιοριστούν οι αντιστάσεις σε τέτοιου είδους σχέδια».
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Μια φράση ακόμη: Αυτοί που σωστά αποθέωσαν τον Κωστή Στεφανόπουλο για τον λόγο μπροστά στον Κλίντον για να μειώσουν τον Παυλόπουλο ας θυμούνται ότι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσωσε την Κύπρο από τη διάλυση με πράξεις, όχι με λόγια.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ