Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν άσκηση με πραγματικά πυρά στο Καστελόριζο!

kastelorizo
Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία,με δεσμεύσεις περιοχών που δημιουργούν θέμα για τα ελληνικά συμφέροντα και δικαιώματα. Ο στόχος να έρθει σε δύσκολη θέση η Αθήνα και να οδηγηθεί σε μια κλιμάκωση της έντασης που η Άγκυρα διακαώς δείχνει να επιθυμεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Real.gr , για πρώτη φορά το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προαναγγέλλει ότι θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα, σε περιοχή όμως που εμπεριέχει την ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα το Καστελόριζο.
Η NAVTEX δημοσιεύτηκε χθες το βράδυ, προαναγγέλλοντας ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, για μία ημέρα από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, εντός του FIR Αθηνών. Η Αθήνα απάντησε σήμερα με αντι -NAVTEX, δηλαδή έστειλε ναυτική οδηγία δηλώνοντας ότι η τουρκική NAVTEX είναι παράνομη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν εισηγήσεις να κληθεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας.
Η τουρκική ΝΑVTEX εξεδόθη λίγες μόνο ώρες μετά τις νέες δηλώσεις του Ταγίπ Εντογάν ο οποίος μίλησε και πάλι για «τα σύνορα της καρδιάς μας» και τόνισε ότι «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη και δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα».
militaire.gr