Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Μπέρδεψε γενοκτονία …με τον Γαλιλαίο ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ!

Και όμως, τους σφάξατε στρατηγέ μου! Ο επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας είχαν σφοδρή λεκτική αντιπαράθεση με Αρμένιο βουλευτή στην 62η Ετήσια Κοινοβουλευτική Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος στρατηγός Ακάρ αντέδρασε οργισμένα όταν ο Αρμένιος βουλευτής Κοριούν Ναχαπετιάν αναφέρθηκε στην Αρμενική γενοκτονία από τους Τούρκους.

«Κάποιες χώρες αναγνωρίζουν αρμενική γενοκτονία αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα», είπε ο στρατηγός Ακάρ απαντώντας στη δήλωση του Αρμένιου βουλευτή, ο οποίος ανέφερε ότι 26 χώρες έχουν αναγνωρίσει την Αρμενική γενοκτονία. «Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να αναγνωρίσει κάτι ως γενοκτονία. Όταν ο Γαλιλαίος είπε τον 16ο αιώνα ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο όλος ο κόσμος ήταν εναντίον του. Ακόμα λοιπόν και όλες οι χώρες να πουν ότι ήταν γενοκτονία αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι δεν ήταν», είπε.
Ο συμπαθής – και τόσο «πολιτικός» τελευταία – Τούρκος στρατηγός, καταρχήν θα όφειλε να γνωρίζει, ότι ο Γαλιλαίος είχε την περίφημη κόντρα για την περιστροφή της Γης τον 17ο αιώνα (το 1633 έγινε η διαβόητη δίκη του). Άρα, μάλλον με τον… Μεσαίωνα ταυτίζεται η χώρα του και ο ίδιος, όχι με τον Γαλιλαίο.

Δεύτερον, στην περίπτωση της Αρμενικής γενοκτονίας είναι όλες οι χώρες που την παραδέχονται και μόνο η Τουρκία που την απορρίπτει. Η Αρμενική γενοκτονία είναι ιστορικό γεγονός αναμφισβήτητο, μια αλήθεια ανάλογη με αυτή του Γαλιλαίου περί περιστροφής της Γης γύρω από τον Ήλιο…
Το να μην το δέχεται η Τουρκία τον όρο γενοκτονία, μειώνοντας μάλιστα τον αριθμό των θυμάτων στις 500.000, αποτελεί απλώς την τουρκική «αλήθεια», την οποία κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεχτεί. Από τη πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φαρούκ Οζλού αρνήθηκε να απαντήσει στον Αρμένιο βουλευτή.
Σύγκρουση είχε ξεσπάσει μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου και του ιδίου Αρμενίου βουλευτή, όταν ο Ναχαπετιάν είχε κατηγορήσει στις 19 Νοεμβρίου την Άγκυρα, ότι χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος. «Δυστυχώς οι Αρμένιοι φίλοι μας δεν είναι έντιμοι. Πως μπορείτε να λέτε ότι υποστηρίζουμε το ΙΚ;», είχε απαντήσει το Τσαβούσογλου, πείθοντας μόνο όσους… είχαν την προδιάθεση να πεισθούν.

 http://www.defence-point.gr/news/?p=165443