Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

«ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΠΝΟΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ !!!Αυτό είναι το νέο ΕΣΡ !!


Αυτό είναι το νέο ΕΣΡ «Λευκός καπνός» βγήκε από την έκτη Διάσκεψη των Προέδρων, με τα κόμματα να συμφωνούν τελικώς στο πρόσωπο του Αθανάσιου Κουτρομάνου για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ μετά από μακρά περίοδο αντιπαράθεσης επί του ζητήματος. 
Το νέο ΕΣΡ ψηφίστηκε με 20 «ναι» από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και 4 «παρών» από ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή, Ένωση Κεντρώων.
Νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι το ΕΣΡ είναι «αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες» ενώ παράλληλα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ότι ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής. 
Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με την προσωπική δέσμευση του προέδρου της Βουλής Νίκου Φίλη για το ίδιο θέμα, άνοιξαν το «δρόμο» για τη συγκρότηση του νέου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. 
Ικανοποίηση του Νίκου Βούτση 
«Πρέπει να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και οι δημόσιες συχνότητες με τον τίμημα που αναλογεί να είναι το όχημα της επικοινωνίας με τον κόσμο και να υπάρξει τομή και να βοηθήσουμε όλοι ώστε και ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου να υπάρξει και τίμημα και τακτοποίηση και έλεγχος», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι σε άλλες αποφάσεις του ΣτΕ δεν υπήρξε στο παρελθόν η ίδια ταχύτητα και βούληση αντίδρασης.
Ως προς το θέμα του προέδρου του ΕΣΡ, είπε ότι η αποδοχή από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας της πρότασης που έγινε από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι κάτι που πρέπει να σηματοδοτήσει αυτή την έναρξη λειτουργίας του ΕΣΡ. 
«Προφανώς στην πρόταση και για άλλα πρόσωπα, ιδιαίτερα του Μιχάλη Σταθόπουλου, δεν υπάρχει ίχνος στοιχείου απόρριψης ή συγκρισιμότητας ή αντίστιξης, αλλά παρέμεινα στο πρόσωπο του κ. Κουτρομάνου ως εμβρυουλκό της διαμορφωθείσας συναίνεσης και θα μου επιτρέψετε να επιμείνω», είπε ο πρόεδρος της Βουλής λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. 
Μάλιστα, τόνισε ότι υπήρξαν αλλαγές μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της Διάσκεψης και διαβούλευσης εκτός τηλεοπτικής αναμετάδοσης, για κάποια άλλα πρόσωπα για το ΕΣΡ, αλλαγές επίσης μέσα σε κλίμα συναίνεσης.
Η πρόταση όπως διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε είναι:
Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος, Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης και μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός αντί του κ. Κουφόπουλου, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαρειδάκης.
Για τον κ. Κουφόπουλο, που απεσύρθη της τελικής πρότασης, υπογραμμίστηκε ότι είναι ένας πολύ έγκριτος δημοσιογράφος, αλλά η πρόταση αυτή δεν συζητήθηκε εγκαίρως και υπήρξε μια προτίμηση για μια άλλη επιλογή. 
Αναφέρθηκαν, επίσης, και άλλοι προτεινόμενοι σε προηγούμενες διασκέψεις, ότι οι αλλαγές έγιναν με τη βούληση να μην υπάρχουν αστερίσκοι.
Δένδιας: Έγινε μεγάλη προσπάθεια απόψε 
Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά τη λήξη της Διάσκεψης, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια ενώ παράλληλα αναγνώρισε τον θετικό ρόλο του Νίκου Βούτση. 
«Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια απόψε. Και οφείλω να αναγνωρίσω τον πολύ θετικό ρόλο του προέδρου της Βουλής, ο οποίος, όχι μόνον έδωσε στη ΝΔ τις θεσμικές διαβεβαιώσεις, που θέλαμε ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα επανέλθουμε στο καθεστώς των τεσσάρων αδειών, αλλά και υπέβαλε μια πρόταση συνθετική, που μπόρεσε να επιλύσει το μείζον θέμα το οποίο απασχολούσε όλους, να υπάρχουν δηλαδή εννέα ικανά άτομα που να μπορούν να διαχειριστούν τα θέματα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης».
ΕΘΝΟΣ