Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Αγριεύει η κόντρα του Νίκου Κοτζιά με τον Ερντογάν: Είστε κατοχική δύναμη, έχετε ευθύνεςΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣΣκληρή απάντηση έδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, στις απαράδεκτες και ανιστόρητες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με δηλώσεις τουρκικής ηγεσίας σχετικά με το Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής :

«Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης».
Ο κ. Ερντογάν, κατηγόρησε την Κύπρο λέγοντας: «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια “ΠΔΒΚ”. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».
ΥΒΡΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ
 http://mignatiou.com