Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Ο Σαουδάραβας πρέσβης στις ΗΠΑ: «το να χτυπήσεις τη Υεμένη είναι σαν να δείρεις τη γυναίκα σου!»

Almanar (Λίβανος)
Ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αμπντουλάχ μπιν Φαϊζάλ σύγκρινε τη βάρβαρη επίθεση της σαουδαραβικής συμμαχίας ενάντια στην Υεμένη με τον σύζυγο που δέρνει τη γυναίκα του» ανέφερε το ιρανικό δορυφορικό κανάλι alAlam.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με τη χρήση των βομβών διασποράς στον πόλεμο εναντίον της Υεμένης και την ανάγκη να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το πόλεμο, ο Αμπντουλάχ μπιν Φαϊζάλ απάντησε χωρίς ενδοιασμούς: «Μήπως θα εγκαταλείψετε ποτέ το δικαίωμά σας να δείρετε τη γυναίκα σας; !!! ».

Και για να αποφύγει να απαντήσει σε ενοχλητικές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για τις πραγματικές αιτίες της σαουδαραβικής επίθεσης κατά της Υεμένης, πρόσθεσε: «Τέλος πάντων, δεν είμαι πολιτικός».

Εξάλλου, οι σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν δώδεκα πολίτες της Υεμένης για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στο υεμενιτικό σιιτικό κίνημα των Χούθι στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, ανέφερε η εφημερίδα Al-Riyadh.

Συνελήφθησαν στα πλαίσια μιας ευρείας εκστρατείας κατά των παραβιάσεων του νόμου στη περιοχή του Najran, που συνορεύει με την Υεμένη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Η εκστρατεία είχε επίσης ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 12 Υεμένιων για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στους Χούθι», διευκρίνισε η Al-Riyadh.

Τον Μάρτιο 2015, η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε έναν αιματηρό πόλεμο εναντίον της Υεμένης με το πρόσχημα της καταπολέμησης των Χούθι, οι οποίοι είχαν καταλάβει την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, το Σεπτέμβριο του 2014.

Η σαουδαραβική επίθεση άφησε σχεδόν 7.000 νεκρούς, 35.000 τραυματίες και πάνω από τρία εκατομμύρια εκτοπισμένους στην Υεμένη.

 http://infognomonpolitics.blogspot.gr