Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Ανδρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ άρον-άρον στην Αθήνα για να αλλάξει τη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού (Δ) κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea BonettiΟ πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού (Δ)


Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Ανδρος Κυπριανού, μετέβη άρον-άρον στην Αθήνα με στόχο να αλλάξει τη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αρνείται να λάβει μέρος στην πολυμερή συνάντηση για το Κυπριακό εάν δεν έχει διευθετηθεί προηγουμένως το θέμα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι απόλυτα ορθή, διότι σε διαφορετική περίπτωση η Τουρκία θα ελέγχει απόλυτα το νησί και μετά τη λύση. Το ΑΚΕΛ υποστηρίζει την “όποια λύση”, που δεν υπηρετεί καθόλου τα συμφέροντα του λαού της Κύπρου.
Η πραγματοποίηση της συνάντησης δεν είχε γνωστοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και φαίνεται ότι ανακοινώθηκε μόνο όταν διέρρευσε.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο πρωθυπουργός δέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνάντησης το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού, οι δύο άνδρες συνομίλησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
Ο κ. Κυπριανού, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, δήλωσε ότι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη της συζήτησης που είχε με τον κ. Τσίπρα, η οποία, σημείωσε, διήρκεσε περίπου δύο ώρες.
Στην Κύπρο μεταδόθηκαν πληροφορίες ότι ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος έδωσε ισχυρή απάντηση σε όσους τον κατηγορούν: Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με τον Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού (Δ) κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti
http://mignatiou.com