Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Κυπριακή Κυβέρνηση – ΣΟΚ!: Όσα γράφονται για τον Κοτζιά είναι ψέμματα που τα λένε οι Τούρκοι!!

Κυπριακή Κυβέρνηση – ΣΟΚ!: Όσα γράφονται για τον Κοτζιά είναι ψέμματα που τα λένε οι Τούρκοι
Σε κατηγορηματική διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για χάσμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο στο Κυπριακό και ειδικά για ενόχληση της Λευκωσίας με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ούτε σε κανένα άλλο επίπεδο», είπε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Απέδωσε τα δημοσιεύματα σχετικά με τον κ. Κοτζιά σε «σκοπιμότητες» που υπονομεύουν τις διαπραγματεύσεις σε μία κρίσιμη φάση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι φήμες άρχισαν μετά από τοποθετήσεις της τουρκικής πλευράς.
Ο κ. Χριστοδουλίδης σχολίασε ότι υπάρχει στρατηγική ταύτιση ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία, προσθέτοντας με νόημα ότι πρέπει να «προβληματιστούμε» από την προέλευση τέτοιων σεναρίων περί διχόνοιας και αντιπαραθέσεων.
Αποσαφήνισε ότι η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους τουρκοκύπριους στην Ελβετία δεν ήταν «σε καμία περίπτωση» αποτέλεσμα της στάσης της Αθήνας, αλλά συνέπεια της απόφασης της Τουρκίας να συνδέσει το εδαφικό με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Είπε δε ότι στο θέμα του Κυπριακού δεν πρέπει να εξισώνουμε την Τουρκία – που έχει επιβάλλει κατοχή στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού – με την Ελλάδα, η οποία συμμετέχει μόνο στις διαπραγματεύσεις για το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης διέψευσε κυπριακά δημοσιεύματα που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να έχουν ορίσει ημερομηνία και τόπο συνάντησης, λέγοντας ότι εξ όσων γνωρίζει ακόμα δεν υπάρχει ημερομηνία για το ραντεβού.

Αντιλαμβάνεστε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης -δηλαδή η κυπριακή κυβέρνηση- δήλωσε ότι όσα έγραψαν η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης και το TVXS (όπως και όσοι τα αναπαρήγαγαν) είναι τοποθετήσεις της τουρκικής πλευράς;

tribune.gr