Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ!!Νέα επίθεση Σόιμπλε κατά της Ελλάδας: Οι Έλληνες ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχοντας πλέον στη φαρέτρα του ως όπλο και την... σιωπή του Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος, απασφάλισε για τα καλά εναντίον της χώρας μας. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, μη έχοντας λάβει καν υπόψιν του την παγκόσμια ομιλία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στο
Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος", τόνισε για πολοστή φορά πως είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε ρύθμιση του ελληνικού χρέους, κατηγορώντας παράλληλα τους Έλληνες. 
Το "nein" στον Μπαράκ Ομπάμα απέκτησε άλλη βαρύτητα μετά και τη... μουγκαμάρα του Ομπάμα στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ΗΠΑ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ο πρώην πλανητάρχης εγκωμίασε την Άνγκελα Μέρκελ και τη Γερμανία, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για την Ελλάδα. Έτσι ο Σόιμπλε, προχώρησε σε νέες δηλώσεις για το χρέος της χώρας μας, δείχνοντας πως οι προθέσεις του αγριεύουν ολοένα και περισσότερο. 
Οι Έλληνες ζουν πέρα από τις δυνατότητες τους, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη την Παρασκευή.
«Έχουν σε σχέση με το ακαθάριστο εγχώριο εισόδημά τους σημαντικά υψηλότερες κοινωνικές παροχές και συνταξιοδοτικές παροχές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με την εξυπηρέτηση του χρέους της την επόμενα δεκαετία», σύμφωνα με το Reuters. Εξέφρασε επίσης εκ νέου την εκτίμηση ότι μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποτελούσε τροχοπέδη για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Στην ομιλία του στο τραπεζικό συνέδριο, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως «ένα κούρεμα του χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα». «Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά για εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» τόνισε και πρόσθεσε πως η χώρα «πρέπει να κάνει ό,τι υποσχέθηκε».
Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της, σημείωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ δήλωσε πως «μπορούμε να συζητήσουμε τον μελλοντικό ρόλο του ΔΝΤ στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης».
Το Reuters παρατηρεί ότι η Ελλάδα έχει «διασωθεί» τρεις φορές από την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά το τελευταίο πακέτο μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 86 δισ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητά την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να τονωθεί και πάλι η οικονομία της χώρας, η οποία συρρικνώνεται διαρκώς την τελευταία επταετία.

Σόιμπλε κατά Κομισιόν

Νέες βολές κατά της Κομισιόν εξαπέλυσε την Παρασκευή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς η Επιτροπή ουσιαστικά προέτρεψε Γερμανία και Ολλανδία (οι μόνες χώρες με πλεόνασμα στην ευρωζώνη) να χαλαρώσουν τη δημοσιονομική τους πολιτική από το νέο έτος. Σημειώνεται ότι το 2017 είναι έτος εθνικών εκλογών στη Γερμανία.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Κομισιόν δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει για το περιθώριο δημοσιονομικών ελιγμών των κρατών – μελών.
«Δεσμευόμαστε από την ευρωπαϊκή νομοθεσία όπως και η Κομισιόν, ξεκαθάρισε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung στο Βερολίνο.
Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, πρόσθεσε, αναφέρει ότι οι προϋπολογισμοί αξιολογούνται από τα κράτη – μέλη. Αντίθετα, η Επιτροπή αξιολόγησε το δημοσιονομικό περιθώριο για την ευρωζώνη και δεν έχει εντολή για κάτι τέτοιο» διεμήνυσε.
'
«Είναι αναγκαίο να παραμείνουμε σταθεροί στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης προκειμένου να προστατεύσουμε το ευρώ» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε εξάλλου και την Πέμπτη το αίτημα της Κομισιόν προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση χαλαρώνοντας τη συνολική δημοσιονομική πολιτική τον επόμενο χρόνο.
 http://www.thepressroom.gr/