Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Πυρά Ρέντσι κατά Σόιμπλε

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Πυρά Ρέντσι κατά Σόιμπλε

Μετά τις επικρίσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της Κομισιόν για τις συστάσεις που έκανε για αύξηση των δαπανών, ο Ιταλός πρωθυπουργός πέρασε χθες στην αντεπίθεση.


 «Η Ευρωπαϊκή Eνωση πρέπει να αρχίσει να ελέγχει τον γερμανικό προϋπολογισμό», είπε ο Ματέο Ρέντσι σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Oικονομικών.

«Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας δημιουργεί προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να συμβεί ό,τι έγινε με το μεταναστευτικό: μας άφησαν μόνους και οικοδομούν τείχη» υπογράμμισε ο Ρέντσι αντιδρώντας στις επικρίσεις Σόιμπλε.
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ είχε επικρίνει νωρίτερα την Κομισιόν τονίζοντας την ανάγκη να σεβαστούν όλες οι χώρες τους ευρωπαϊκούς κανόνες για το δημόσιο έλλειμμα και υπερασπιζόμενος τις κινήσεις της γερμανικής κυβέρνησης.
Επικρίσεις
«Πιστεύω ότι οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απευθύνονται στη λάθος χώρα», δήλωσε ο Σόιμπλε υποστηρίζοντας ότι η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, έχει αυξήσει τις επενδύσεις περισσότερο από τον μέσο όρο της Eυρωζώνης την τελευταία δεκαετία. Την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν κάλεσε το Βερολίνο και άλλες χώρες της Ευρωζώνης να υιοθετήσουν μια περισσότερο αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική τον επόμενο χρόνο.

Η έκκληση αυτή έχει στόχο την αναχαίτιση της ανόδου των λαϊκιστικών κομμάτων στη Γηραιά Ηπειρο και μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει μεταστροφή στην πολιτική της ΕΕ, που έχει επικεντρωθεί στη λιτότητα και τη δημοσιονομική πειθαρχία.
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ ΕΘΝΟΣ