Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Αμφισβητεί τη σημαία της Κύπρου και μιλάει για το χυμένο αίμα των Τούρκων ηρώων

«ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» - ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: Αμφισβητεί τη σημαία της Κύπρου και μιλάει για το χυμένο αίμα των Τούρκων ηρώωνΠροκλητικός, για μία ακόμη φορά, κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την ομιλία του στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία.
Κατηγόρησε την Κύπρο λέγοντας ότι «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια "ΠΔΒΚ". Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».
Ο  Ερντογάν προσέθεσε πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας: «Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει».
«Ο πρόεδρος της τουρκικής δημοκρατίας της βόρειας Κύπρος είπε κάτι πριν από λίγο. Εκεί, στην Κύπρο, γίνονται ακόμη συζητήσεις. Συνεχιζόμενες καθυστερήσεις. Αυτό είναι μια τακτική. Και ξέρετε κάτι; Μας λένε “δώστε μας την Κύπρο και μην ανακατεύεστε”. Για περιμένετε μισό λεπτό! Το αίμα των νεκρών ηρώων μας βρίσκεται εκεί» φέρεται να είπε ο «σουλτάνος», όπως μεταδίδει το Independent Balkan News Agency. 
Μάλιστα, όπως τονίζει το πρακτορείο, o Ερντογάν έλαβε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Αιχμηρή απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών 
Για αυθαίρετους συμψηφισμούς και προσπάθειες διαγραφής των ευθυνών της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου, μετά από τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
«Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης» τόνισε ο κ. Ευθυμίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.   
Πηγή: ΑΜΠΕ, ethnos.gr