Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Η Χουανίτα Κάστρο, η εξόριστη αδελφή του Φιντέλ, δεν σκοπεύει να πάει στην κηδεία του

File PHOTO: Juanita Castro, sister of Fidel and Raul Castro, speaks during an interview with Spanish News Agency EFE in the context of the presentation of her book "Fidel and Raul, My Brothers: The Secret History" in Miami, Florida. The relative of the historical leader and the current president said that it was not easy to decide between family and join the US CIA to fight against the communist regime which, according to her, replaced the initial ideas of the Cuban Revolution. EPA, GASTON DE CARDENASFile PHOTO: Juanita Castro, sister of Fidel and Raul Castro,


Η Χουανίτα Κάστρο – αδελφή του πατέρα της επανάστασης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, που απεβίωσε την Παρασκευή – η οποία ζει εξόριστη στο Μαϊάμι από τη δεκαετία του ’60, ξεκαθάρισε χθες ότι δεν θα πάει στην κηδεία του αδελφού της.

«Λόγω των νοσηρών φημών κατά τις οποίες θα πάω στην Κούβα για την κηδεία, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε επέστρεψα στη νήσο, ούτε σχεδιάζω να το κάνω», ανέφερε η Κάστρο σε μια γραπτή δήλωσή της που δημοσίευσε η εφημερίδα Nuevo Herald.
«Δεν χαίρομαι για τον θάνατο κανενός ανθρώπου, πολύ λιγότερο όταν πρόκειται για κάποιον που έχει το αίμα μου και το επώνυμό μου (…) Ούσα αδελφή του Φιδέλ, βιώνω αυτές τις στιγμές την απώλεια ενός ανθρώπου που ήταν αίμα μου», πρόσθεσε.
Η είδηση του θανάτου του Φιδέλ Κάστρο, σε ηλικία 90 ετών, έγινε δεκτή με αγαλλίαση και πανηγυρισμούς από πολλά μέλη της κοινότητας των κουβανών εξόριστων στο Μαϊάμι.
Ο Φιδέλ και ο νυν πρόεδρος της Κούβας, ο Ραούλ, είναι γόνοι μιας οικογένειας με συνολικά επτά παιδιά. Από αυτά η Χουανίτα, γεννημένη το 1933, ήταν η μόνη η οποία είχε καταγγείλει δημόσια το καθεστώς.
Η Χουανίτα Κάστρο ζει εξόριστη στο Μαϊάμι από το 1964, από όπου επικρίνει συχνά το καθεστώς στην Αβάνα. Με κωδική ονομασία «Ντόνα», είχε συνεργαστεί με τη CIA σε διάφορα σχέδια με σκοπό την ανατροπή του αδελφού της, όπως έχει αναγνωρίσει η ίδια.
ΕΔΩ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΝΤΕΛ

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Μαϊάμι, United States