Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Γνωστά ονόματα, επιχειρηματίες και ο... Μπάμπης ο Φλου στη δικογραφία για τους «ληστές των σταρ»

Η ΔΡΑΣΗ, ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Γνωστά ονόματα, επιχειρηματίες και ο... Μπάμπης ο Φλου στη δικογραφία για τους «ληστές των σταρ»
Σε γνωστούς ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων του Κολωνακίου και της Βουκουρεστίου φέρονται να κατέληγαν τα πανάκριβα ρολόγια και τα κοσμήματα που «αφαιρούσαν» από τα σπίτια επωνύμων μέλη της μαφίας και διακινούσαν γνωστοί επιχειρηματίες και γόνοι «μεγάλων» οικογενειών. 


Σύμφωνα με τη δικογραφία, ορισμένες αγοραπωλησίες θεωρούνται ύποπτες και αναμένεται από την ΕΛ.ΑΣ. να διερευνηθεί ο ρόλος των κοσμηματοπωλών.  
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ., συνομιλούσε μέσω Viber με τους αρχηγούς της μαφίας και αποστέλλονταν φωτογραφίες κοσμημάτων και ρολογιών για να αποτιμηθεί η αξία τους. 
Σύμφωνα με την δικογραφία είχε «αναπτύξει ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τον Μ. (αρχηγικό μέλος της μαφίας), ώστε να μεταφέρει κλοπιμαία από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα». 
Ο επιχειρηματίας υποδείκνυε τα σημεία συνάντησης και πλήρωνε πάντα με μετρητά. 

Πάνω από τα δέκα συνομιλίες, που έπιασε ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. «καίνε» τον... θαμώνα των κοσμικών στηλών. 
Στους διαλόγους που δημοσιεύει το «ethnos.gr» αποδεικνύεται πως δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές οι συνομιλίες τους και φαίνεται ότι οι αρχιμαφιόζοι ήταν ιδιαιτέρως προσεκτικοί και εξαιρετικά οργανωμένοι.
«-Κάτσαμε για μια ρετσίνα
-Με ποιους;
-Δεν ξέρεις; Με το αφεντικό μας (σ.σ.: εννοεί τον Π., επίσης αρχηγικό μέλος της μαφίας) Έλα μίλα
-Πες στον Σταύρο να φύγουμε νωρίς σήμερα. (Εννοεί για κλοπή)»
Οι επικεφαλής των ερευνών αναφέρουν ότι η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι Ρομά που ανελάμβαναν τις διαρρήξεις και τις κλοπές και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν «βάλει» στο μάτι τα σπίτια επωνύμων. 
Ωστόσο, ο «σκληρός» πυρήνας που είχε πρόσβαση στους πληροφοριοδότες και τους κοσμικούς κύκλους δεν είχαν τσιγγάνικη καταγωγή. 
Η δομή της εγκληματικής οργάνωσης, μίας από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, είναι κάθετη και έχει σχήμα πυραμίδας, ακολουθώντας τα πρότυπα της Κόζα Νόστα, της σικελικής μαφίας. 
Στη βάση της οργάνωσης βρίσκονται οικογένειες Ρομά που ανελάμβαναν τις διαρρήξεις και τις κλοπές. Είχαν στηθεί υποομάδες σε όλη την επικράτεια, οι οποίες διοικούνταν από έναν αρχηγό ή capo, με συμβούλους ή consiglieri, που εν προκειμένω ήταν πληροφοριοδότες. 
Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται ο αρχηγός των αρχηγών ή il capo dei capi, που από προχθές βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Ο ενδιάμεσος άνθρωπος που είχε ρόλο χρηματοδότη και βαθμό ομαδάρχη ή capo-decina αναζητείται από τις Αρχές. 
Την εμπλοκή αστυνομικών επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος ανάφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις για αστυνομικούς που είναι μπλεγμένοι, ενώ διαβεβαίωσε ότι ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ. «δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστεί σε κανέναν, γιατί αυτοί είχαν γίνει πληγή σε διάφορες περιοχές της χώρας». 
Οι Αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση με τους επίορκους συναδέλφους τους.
Ενδιαφέρον προκαλούν τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, όπως Μαραντόνα, Μάκης-Σατανάς, Παρταούλας, Μπάμπης Φλου, Ράμπος και Ρόκι. 
ethnos.gr