Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Πώς σχολιάζουν γερμανικές εφημερίδες το «ναυάγιο» στις συνομιλίες για το Κυπριακό

Πώς σχολιάζουν γερμανικές εφημερίδες το «ναυάγιο» στις συνομιλίες για το Κυπριακό
Στην αποτυχία των συνομιλιών για το Κυπριακό αναφέρονται σε δημοσιεύματά τους οι γερμανικές εφημερίδες Süddeutsche Zeitung (SZ) και Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
«Οι συνομιλίες για το Κυπριακό απέτυχαν αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα για την επανένωση του νησιού» επιγράφει το δημοσίευμα της η Süddeutsche Zeitung.

H εφημερίδα σημειώνει: «Κατά πόσο η αποτυχία των συνομιλιών στην Ελβετία σηματοδοτεί το οριστικό τέλος για την επανένωση του νησιού δεν ήταν δυνατόν να εκτιμηθεί την Τρίτη.
»Ο Χούμπερτ Φάουστμαν, πολιτικός επιστήμονας στο πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και ειδικός στο Κυπριακό μιλώντας στην SZ δήλωσε πως ‘δεν τελείωσαν όλα’. Έχει την εντύπωση ότι οι διαπραγματευτές θέλουν να συνεχίσουν ακόμα και εάν οι συνομιλίες απέτυχαν στο εδαφικό».
Στο «ναυάγιο» των συνομιλιών για το Κυπριακό αναφέρεται και το ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο ωστόσο σημειώνει, όσον αφορά τους ηγέτες των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων:
«Στον Αναστασιάδη και τον Ακιντζί διακρίνει κανείς πρώτη φορά δυο πολιτικούς ηγέτες οι οποίοι θέλουν την επανένωση του νησιού.
»Συνεννοούνται καλά μεταξύ τους και τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψουν στην Κύπρο για να εξετάσουν πώς θα προχωρήσουν στο εξής».

liberal.gr