Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Έκτακτη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν: Ενισχύει την προσπάθεια Αναστασιάδη η στάση της Αθήνας!!

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ


Έχουν πυκνώσει το τελευταίο 24ωρο οι τηλεφωνικές επαφές στο τρίγωνο Λευκωσία-Αθήνα-Άγκυρα, με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα των εγγυήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους κ.κ. Ερντογάν και Αναστασιάδη για το θέμα αυτό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πάντως, η άρνηση της Αθήνας να συναινέσει στις απαράδεκτες θέσεις της Τουρκίας εξυπηρετεί αφάνταστα τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος θεωρεί αντιπαραγωγική την στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ο Ταγίπ Ερντογάν σύρθηκε σε αυτή την συνάντηση, μετά τις δηλώσεις διπλωματικών παραγόντων στην Αθήνα, που αποκάλυψαν την τουρκική στάση.
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Αθήνα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι οι διαφορές των δύο πλευρών στις εγγυήσεις είναι μεγάλες, γι αυτό και του πρότεινε να συναντηθούν, προκειμένου να βρουν από κοινού λύση στο θέμα των εγγυήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, η πολυμερής συνάντηση θα αποτύχει, εκτιμά η Αθήνα.
Ενώ, εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, στη συνομιλία που είχαν, συμφώνησαν να δώσει ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ημερομηνία για την πολυμερή, υπό έναν όρο όμως, να προηγηθεί διμερής συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων.
ΠΗΓΗ: http://mignatiou.com/2016/11/theti-orous-i-ellada-gia-tin-polimeri-den-pame-ean-den-iparxi-simfonia-me-tourkia-gia-engiisis/