Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

“Ελπίζουμε η Τουρκία να πήρε το μάθημά της”! Δήλωση της Μόσχας λίγο μετά το βομβαρδισμό Τούρκων στη Συρία

rosos_pilotos

Μπορεί να πρόκειται για μια απλή σύμπτωση…Λίγες ώρες μετά από τον βομβαρδισμό τουρκικών δυνάμεων από αέρος εντός της Συρίας η Λιάνα Μυστακίδου έγραφε στο Militaire.gr για το ερώτημα που απασχολούσε το καθεστώς της Άγκυρας: Ποιος έκανε την επίθεση κατά των τουρκικών δυνάμεων με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και 21 τραυματίες; Οι Σύριοι ή οι Ρώσοι;Να σημειώσουμε ότι σήμερα είναι η επέτειος της κατάρριψης του ρωσικού SU-24 από τους Τούρκους!

Λίγο αργότερα το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ρωσίας ,το TASS μετέδιδε δήλωση της εκπροσώπου του Ρώσου ΥΠΕΞ ,της Μαρίας Ζαχάροβα με τίτλο: “Ελπίζουμε η Τουρκία να πήρε το μαθήμά της”!!! Το τηλεγράφημα του TASS συνόδευε η φωτογραφία από το μνημείο του νεκρού Ρώσου πιλότου!
Η δήλωση αναφερόταν στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας με τη Ζαχάροβα να λέει πόσο δύσκολο είναι να επανέλθουν οι σχέσεις χωρών σε καλό επίπεδο,μετά από τέτοια δυσάρεστα γεγονότα. Και πρόσθεσε: 
“Η Ρωσία πιστεύει ότι η Τουρκία έχει πάρει ένα μάθημα από την τραγωδία του περασμένου έτους όταν ένα ρωσικό Su-24  καταρρίφθηκε από την Τουρκία και ένας πιλότος μας σκοτώθηκε”.
militaire.gr