Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας θρηνεί τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλο

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας θρηνεί τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλο, με τον δήμαρχο του δήμου Φοινίκης, όπου στο χωριό Δρόβιανη υπάρχει το αρχοντικό των προγόνων του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, να κηρύσσει διήμερο πένθος.

Ο προπάππους του Κωστή Στεφανόπουλου καταγόταν από τη Δρόβιανη και το 2004, όταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί τα χωριά της μειονότητας δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει ένα σύντομο ιδιωτικό προσκύνημα στο χωριό, που απέχει δεκαπέντε χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με θερμές εκδηλώσεις.
“Η είδηση μας γέμισε θλίψη, ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα που ανέδειξε η μειονότητα”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φοινίκης, Λεωνίδας Χρήστος, προσθέτοντας πως ο Δήμος θα κηρύξει διήμερο πένθος και ο εκλιπών θα αναγορευθεί επίτιμος δημότης του.
Η Δρόβιανη είχε τη φήμη του χωριού των μαχητικών πολεμιστών και των ανθρώπων των Γραμμάτων και από εκεί καταγόταν και η μητέρα της Μελίνας Μερκούρη. Σήμερα είναι και αυτό, όπως και τα περισσότεροι χωριά της μειονότητας, θύμα της μετανάστευσης, με τους κατοίκους της να μην ξεπερνούν τους διακόσιους πενήντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Π. Μπάρκας
Αργυρόκαστρο