Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016

Τραμπ: Είναι ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού, να είμαστε ενωμένοι

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την εκλογική του νίκη
Τραμπ: Είναι ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού, να είμαστε ενωμένοι  Εμφανώς συγκινημένος ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε ενώπιον των οπαδών του που φώναζαν «USA, USA».

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Μόλις έλαβα τηλεφώνημα από την Κλίντον. Μας συνεχάρη όλους για τη νίκη μας. Και εγώ εξέφρασα τα συγχαρητήριά μου στην ίδια και την οικογένειά της για τη σκληρή μάχη που έδωσε» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη του ομιλία μετά την εκλογική του νίκη.

«Η Χίλαρι εργάστηκε πολύ και της οφείλουμε για την υπηρεσία της στη χώρα. Είναι η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού. Είναι ώρα να είμαστε ενωμένοι».

«Θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Θέλω να υπηρετήσω τον λαό» τόνισε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παράλληλα ο Τραμπ δεσμεύθηκε ότι θα είναι πρόεδρος όλων των Αμερικανών, ενώ απευθυνόμενος σε όσους δεν τον ψήφισαν ζήτησε τη βοήθειά τους για να ενώσουν τις ΗΠΑ.

«Επείγει ο στόχος ανοικοδόμησης του έθνους. Εχουμε τρομερό δυναμικό αναξιοποίητο. Κάθε Αμερικανός θα μπορεί να υλοποιήσει το όνειρο του. Οι ξεχασμένοι πολίτες αυτής της χώρας δεν θα είναι πλέον ξεχασμένοι... Θα ξαναχτίσουμε νοσοκομεία, σχολεία και τις υποδομές. Θα γίνουν οι καλύτερες στον κόσμο. Θα δώσουμε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Θα φροντίσουμε τους σπουδαίους βετεράνους μας. Θα αρχίσουμε ένα πρόγραμμα εθνικής ανάπτυξης. Θα καλέσουμε τους καλύτερους για να μας βοηθήσουν. Εχουμε σπουδαίο πρόγραμμα για να φτιάξουμε την ισχυρότερη οικονομία. Θα συμβιώσουμε ειρηνικά με όλα τα έθνη που θέλουν να συμβιώσουν ειρηνικά με μας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ντόναλντ Τραμπ.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα συμβιβαζόμαστε με τη δεύτερη θέση σε τίποτε. Πρόκειται να ονειρευτούμε ξανά για τη χώρα μας μεγάλα πράγματα. Θα είμαστε δίκαιοι με όλους τους λαούς και τα έθνη. Δεν θέλουμε εχθρότητα. Θέλουμε συνεταιρισμό όχι αντιπαλότητα».

Ο Ντόναλντ Τραμπα ευχαρίστησε τους γονείς του «που τον βλέπουν από εκεί ψηλά. Ηταν σπουδαίοι, υπέροχοι από κάθε άποψη» είπε. Παράλληλα ευχαρίστησε την οικογένειά του: «Σας ευχαριστώ που με ανεχτήκατε», είπε, ενώ ευχαρίστησε και τον πρώην δήμαρχο της Ν. Υόρκης Ρ.Τζουλιάνι.

Νωρίτερα ο νέος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πένς μιλώντας στο Χίλτον είπε για τον Τραμπ: «Είναι μια ιστορική βραδιά. Κέρδισε ο πρωταθλητής».
ΤΟ ΒΗΜΑ