Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: “Ο Τράμπ είναι μ…..ς”! Ιστότοπο μ΄ αυτό το τίτλο έχει στήσει ο Τραμπ!!!

Donald Trump press conference in Palm Beach, Florida, USAΌποιος διαχειρίζεται τον ιστότοπο donaldtrumpsucks.com (Ο Ντοναλντ Τραμπ ειναι μαλ…ς) θα πρέπει πραγματικά να μισεί τον Ντόναλντ Τραμπ, έτσι δεν είναι; Και όμως, λάθος! Είναι του ίδιου του Ντόναλντ.
Το ίδιο συμβαίνει και για το no2trump.com (Όχι στον Τραμπ), trumpmustgo.com (Ο Τραμπ πρέπει να φύγει) και δεκάδες άλλες διευθύνσεις στο διαδίκτυο που ακούγονται σαν να κατακρίνουν
σφοδρά τον δισεκατομμυριούχο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά του ή τις πολιτικές του προσδοκίες.
Τί σχέση μπορεί να έχει ο Τραμπ με τέτοια προσβλητικά διαδικτυακά ονόματα χώρου (domains); Η απάντηση είναι εύκολη – για να βεβαιωθεί ότι οι επικριτές και οι αντίπαλοί του δεν μπορούν να τα έχουν.
Αυτός και η εταιρεία του, Trump Organization, είναι κάτοχοι τουλάχιστον 3.600 διευθύνσεων στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών DomainIQ. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές έχουν ονόματα των ακινήτων του, των προϊόντων του και των παιδιών του. Υπάρχουν 274 διευθύνσεις που αναφέρονται αποκλειστικά στην μεγάλη κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα.
Και βέβαια υπάρχουν και αυτά που φαίνονται ότι ταιριάζουν καλύτερα στους αντιπάλους του – οκτώ ονόματα τομέα που τελειώνουν σε “scheme” (σκευωρία), “fraud” (απάτη) και “sucks” (Είναι μαλ…ς/μαλ……νη).
Είναι συνηθισμένο για τις επιχειρήσεις και τις γνωστές προσωπικότητες να κατωχυρώνουν και να διατηρούν διαδικτυακές διευθύνσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις χλευάσουν ή να τις επιτεθούν.
Ο γίγαντας καλωδιακής τηλεόρασης Comcast έχει υπό την ιδιοκτησία του το όνομα ihatecomcast.com (Μισώ την Comcast) ενώ η τηλεφωνική εταιρεία Verizon το verizonsucks.com (Η Verizon είναι μαλ……νη). Τα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες συνηθίζουν να αγοράζουν εκδοχές του ονόματός των που λήγουν σε .xxx ώστε να μην πέσουν στα χέρια πορνογράφων, και η αθλητική οργάνωση των ομάδων μπέιζμπολ της Αμερικής (Major League Baseball) έχει κατωχυρώσει τα ονόματα διάφορων ομάδων της με κατάληξη σε .sex.
“Τα ονόματα δικτυακών χώρων είναι φτηνά”, εξηγεί η ειδικός branding Ρεμπέκα Λιμπ. “Το να κάνεις διορθωτικές κινήσεις όταν κάποιος αγοράσει μια διεύθυνση και κάνει κάτι κακό μ’ αυτήν, αυτό είναι που κοστίζει”.
Η συλλογή διαδικτυακών διευθύνσεων του Τραμπ – καλές και κακές – είναι πολύ πιό εκτεταμένη από αυτήν οποιουδήποτε άλλου υποψήφιου στο παρελθόν. Μαζί με την εταιρεία του, ο Τραμπ κατέχει μερικές εκατοντάδες διευθύνσεις παραπάνω από την μεγάλη αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων Target ή τη βιομηχανία αυτοκινήτων General Motors.

΄Δείτε το άρθρο της Αγγλικής εφημερίδας  Τelegraph,  που αναφέρεται στο εν λόγω θέμα:
 
 http://www.telegraph.co.uk/technology/2016/11/02/why-does-donald-trump-own-donaldtrumpsuckscom/
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ