Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑ «ΘΗΡΙΟ» ΚΑΙ Ο... ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ !!Τα μεταφορικά μέσα του Μπαράκ Ομπάμα !!


Τα μεταφορικά μέσα του Μπαράκ Ομπάμα Ένα «θηρίο» στους Αθηναϊκούς δρόμους και ένας… ιπτάμενος Λευκός Οίκος  στους ουρανούς της Αττικής. Μαζί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, στην Ελλάδα φτάνουν και τα μεταφορικά του… μέσα, το πιο γνωστό αεροσκάφος του πλανήτη Air Force One και αλλά και μια από τις θωρακισμένες λιμουζίνες του- το επονομαζόμενο θηρίο. Ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως και οι πρόεδροι πριν από αυτόν, μετακινείται στις χώρες που επισκέπτεται μόνο με αμερικανικά οχήματα για λόγους ασφαλείας. 


Τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται έντονη κινητικότητα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου οι άντρες της ασφάλειας του Ομπάμα έχουν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν εξοπλισμό και μέσα μεταφοράς. Όπως φαίνεται έχει αρχίσει και η… απόβαση των πρακτόρων που θα γίνουν η «σκιά» του αμερικανού προέδρου κατά την διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα. 
Το Air Force One είναι ένα Boeing 747, που κατασκευάστηκε με ειδικές προδιαγραφές για να μπορεί να εξυπηρετεί και να προστατεύει τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ. 

Είναι ουσιαστικά ένας κινητός θάλαμος επιχειρήσεων, που όμως έχει τη δυνατότητα να προσφέρει όλες τις ανέσεις στον «ένοικο» του Λευκού Οίκου. 
Μέσα στο Air Force One, ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να αντιμετωπίσει μια εθνική κρίση, να επικοινωνήσει με τους στρατηγούς του από τον θάλαμο τηλεπικοινωνιών και να κάνει ό,τι μπορεί να κάνει μέσα από το Λευκό Οίκο. 
Το αεροσκάφος είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα και μπορεί να μεταφέρει 70 ανθρώπους και 26 μέλη πληρώματος. Ο πρόεδρος έχει γραφείο, αίθουσα συσκέψεων και κρεβατοκάμαρα ενώ εάν κριθεί απαραίτητο υπάρχει ακόμη και χειρουργείο. 

Το Αir Force One μπορεί να αντιμετωπίσει πυρηνικό χτύπημα ενώ ο ανεφοδιασμός του μπορεί να γίνει στον αέρα.
Το «θηρίο» 
Οι άντρες των μυστικών υπηρεσιών αποκαλούν τη λιμουζίνα του Αμερικανού Προέδρου το «θηρίο». Οι πόρτες του έχουν πάχος 20 εκατοστά και ζυγίσουν όσο οι πόρτες ενός Boeing 757. 

H λιμουζίνα του προέδρου έχει τόσο υψηλή θωράκιση ώστε να μπορεί να προστατευτεί ακόμη και από επιθέσεις με ρουκέτα. Τα τζάμια του οχήματος έχουν πάχος 13 εκατοστά ενώ τα ελαστικά του έχουν επίστρωση κέβλαρ για να μπορούν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα, ακόμη και εάν κάποιος τα έχει πυροβολήσει. 

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν όλα τα μυστικά «του θηρίου» είναι μετρημένοι στα δάκτυλα. Για να αναλάβει ένας πράκτορας την θέση του οδηγού ενός Αμερικανού Προέδρου, περνάει από ειδική, πολύμηνη εκπαίδευση. 
Η λιμουζίνα μπορεί να μεταφέρει συνολικά επτά επιβάτες –δύο μπροστά και πέντε πίσω. 
 ethnos.gr