Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ!!!«Dance Me to the End of Love» στα 82 για τον Λέοναρντ Κοέν!!ΒΙΝΤΕΟ!!!

«Dance Me to the End of Love» στα 82 για τον Λέοναρντ Κοέν
Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κοέν απεβίωσε» έγραψαν οι δικοί του άνθρωποι στο Facebook.
Ο Λέοναρντ Κοέν, ο λογοτέχνης της ροκ μουσικής του οποίου τα τραγούδια συνδύασαν θρησκευτικές απεικονίσεις με θέματα τη λύτρωση και τον έρωτα και του έφεραν την αναγνώριση των
κριτικών και των ακροατών του, πέθανε στα 82 του χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση των δικών του ανθρώπων στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

Η λιτή ανακοίνωση αναφέρει: «Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κοέν απεβίωσε. Εχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές. Τελετή στην μνήμη του θα πραγματοποιηθεί στο Λος Αντζελες. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους της».

Ο Κοέν, με καταγωγή από το Κεμπέκ, ήταν ήδη αναγνωρισμένος ποιητής και λογοτέχνης όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1966 στα 31 του χρόνια για να κάνει καριέρα στη βιομηχανία της μουσικής.

Οι συγκρίσεις με τον Μπομπ Ντίλαν δεν άργησαν να έρθουν, για τη λυρική δύναμη των στίχων των τραγουδιών του.

Η Υδρα και η μούσα της ζωής του

Η Υδρα, στην οποία εγκαταστάθηκε το 1963, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του. Εδώ συνάντησε τη μούσα του, τη Νορβηγίδα Μάριαν Ιλεν, και έμεινε μαζί της για επτά χρόνια στο παραδοσιακό σπίτι που είχε αγοράσει.

Παρότι επηρέασε πολλούς μουσικούς και του αποδόθηκαν πολλές τιμές, όπως η εισαγωγή του στο Rock & Roll Hall of Fame και η απονομή του μεταλλίου Order of Canada, της δεύτερης υψηλότερης διάκρισης σε πολίτη του Καναδά, τα τραγούδια του Κοέν με την folk-rock μουσική του και τα ενίοτε σκοτεινά συναισθήματα έμπαιναν στα τσαρτς της μουσικής πολύ σπάνια.

Το πιο γνωστό τραγούδι του, «Hallelujah», στο οποίο ανακαλεί τον βασιλιά Δαβίδ της Βίβλου και παραλληλίζει την σωματική έλξη με την επιθυμία για πνευματική σύνδεση, έχει εκτελεστεί εκατοντάδες φορές από πολλούς καλλιτέχνες, από τότε που παρουσιάστηκε το 1984.

Ο Κοέν είχε εκδώσει τον τελευταίο μεγάλο δίσκο του, τον 14ο, πριν από λίγο καιρό ενώ είχε εμφανιστεί στην σκηνή στις αρχές του χρόνου.

Το 2010 του απονεμήθηκε Τιμητικό Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΔΥΟ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ:
Dancing to the end of Love.
και
First we take Manhattan.
ΤΑΝΕΑ