Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Λέσβος: Δύο νεκροί, δύο σοβαρά τραυματισμένοι από έκρηξη στο hot spot της Μόριας

Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι από έκρηξη στο hot spot της Μόριας. Φωτογραφία Αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣΔύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι από έκρηξη στο hot spot της Μόριας. Φωτογραφία Αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ


Δύο νεκροί και δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός από έκρηξη, πιθανά φιάλης υγραερίου, στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη.

Από την έκρηξη έχουν σκοτωθεί μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ σοβαρά εγκαύματα έχουν υποστεί άλλη μιά γυναίκα και ένα παιδί. Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεκροί είναι μια γιαγιά και το εγγονάκι της.
Φωτογραφία emprosnet.gr
Φωτογραφία emprosnet.gr
Η φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κατακαίει μεγάλο μέρος του καταυλισμού, ενώ παράλληλα υπήρξαν και συγκρούσεις μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στο hot spot.
Μπορεί το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται αναπόφευκτα στις ανθρώπινες ζωές, αλλά πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Μόρια, όπου η φωτιά έχει πάρει μεγάλη έκταση –κατά πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη που είχε καταγραφεί- με αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες να είναι εκτός του κέντρου.
Η ΜΚΟ Platanos Refugee Solidarity Lesvos σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει:
«Πυρκαγιά ξέσπασε πριν λίγο στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Επιβεβαιώνεται ότι μια σκηνή κάηκε ολοσχερώς και μια γυναίκα με τα δυο παιδιά της είναι νεκροί. Η φωτιά αυτή τη στιγμή έχει σβήσει, όλο το κέντρο εκκενώθηκε και οι πρόσφυγες παραμένουν στον δρόμο. Πιθανότατα η φωτιά προκλήθηκε από ατύχημα με γκαζάκι μαγειρέματος που εξερράγη εντός της σκηνής».


ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σ. Μπαλάσκας
Λέσβος, www.emprosnet.gr