Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Mε ανοιχτά χαρτιά η Άγκυρα στον Αμερικανό αρχιστράτηγο: Στόχος στην Συρία οι Κούρδοι

U S Joint Chiefs of Staff Chairman General Joseph Dunford.


Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι να εκδιωχθεί η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την πόλη Μανμπίζ, απάντα η Άγκυρα στον Αμερικανό στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, επικεφαλής του κοινού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Κουρτουλμούς πρόσθεσε ότι η χρήση μη αραβικών δυνάμεων για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από το προπύργιό του στη Συρία, τη Ράκα, δεν θα συμβάλει στην ειρήνευση της περιοχής.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, και στις οποίες σημαντικό κομμάτι είναι η YPG, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή ότι ξεκίνησαν μια επιχείρηση για την απώθηση του ΙΚ από τη Ράκα.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά χθες Κυριακή την Άγκυρα, καθώς η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προσπαθεί να ισορροπήσει την υποστήριξή της προς τη σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ Τουρκία και τις κουρδοσυριακές δυνάμεις που εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν από την Ουάσινγκτον.


ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Άγκυρα