Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

ΤΟΥΡΚΟΙ (ΤΕΔ + ΕΣΣ) vs ΚΟΥΡΔΟΙ (SDF/YPG) ανταγωνίζονται σκληρά γύρω από την Αλ Μπαμπ

Με τους Τούρκους να πλησιάζουν την Αλ Μπαμπ στα 3 χλμ. -αλλά και το Χαλέπι-, οι Κούρδοι στα 10 χλμ. από δυο πλευρές, αλλά και ο στρατός του Άσσαντ, νότια στα 10 χλμ, με τη βάση του Kuweires που ενισχύεται συνεχώς σε στρατιώτες και εξοπλισμό. 
Faites vos jeux, rien ne va plus!
https://southfront.org/wp-content/uploads/2016/11/CxZtpdHXAAQJRPZ.jpg

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Τουρκίας ( τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές) και οι Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) ανταγωνίζονται στην ύπαιθρο της πόλης Αλ-Μπαμπ που ελέγχεται από το Νταές στο συριακό κυβερνείο του Χαλεπίου.

Στις 16 Νοεμβρίου, το κουρδικό YPG κατάλαβε μια σειρά από χωριά δυτικά της πόλης Αρίμα που ήταν υπό τον έλεγχο του Νταές (χάρτης επάνω) και εξαπλώθηκε προς τα ΒΑ της Αλ-Μπαμπ , ενώ οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Τουρκίας ανέλαβαν τον έλεγχο των χωριών Agil, Qebasin και απώθησαν μια επίθεση του Νταές στο Qadiran.


Ο Συριακός Στρατός του Άσσαντ αναπτύσσει συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Pantsir στην αεροπορική βάση του Kuweires κοντά στο Χαλέπι (Φωτογραφία)
pantsir_hmga
Εικόνα αρχείου

Ο συριακός στρατός έχει αναπτύξει μια σειρά από συστοιχίες Pantsir-S, σύστημα αεράμυνας μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς στη  Στρατιωτική Αεροπορική Βάση Kuweires κοντά στην συριακή πόλη του Χαλεπίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα. 

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να υπερασπιστούν οι κυβερνητικές δυνάμεις στο Χαλέπι από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, που σρηρίζει των τις "ομάδες μαχητών" της Αγκύρας στη προέλαση τους προς την ελεγχόμενη από το Νταές πόλη αλ-Μπαμπ , στο κυβερνείο του Χαλεπίου.
Η πρόσφατα εμφανιζόμενη φωτογραφία από τη Στρατιωτική Αεροπορική Βάση του Kuweires επιβεβαιώνει ότι τουλάχιστον ένα σύστημα Pantsir-S έχει αναπτυχθεί στην περιοχή. 

Πρόσφατα, περίπου 1.000 Σύροι στρατιώτες έφθασαν στη στρατιωτική αεροπορική βάση του Kuweires για την ενίσχυση των κυβερνητικών δυνάμεων που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην πόλη Χαλέπι . Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι Σύροι στρατιώτες συνεχίζουν να φτάνουν στην περιοχή. 
Μπορείτε να βρείτε μια ινφογραφία για το σύστημα αεράμυνας Panstir-S ΕΔΩ .
Όμως: Ενενήντα τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν χτες στη Συρία
Ενενήντα τουρκικά άρματα  μάχης, μαζί με μια μεγάλη φάλαγγα οχημάτων που μετέφερε όπλα και πυρομαχικά έχουν διεισδύσει στη βόρεια Συρία για να λάβουν μέρος στην στρατιωτική επιχείρηση κατάληψης της πόλης Αλ Μπάμπ, βόρεια του Χαλεπίου, όπως ανέφερε χτες ενήμερη εντόπια πηγή, σημειώνει το ιρανικό δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα  η ‘Αλ Αλάμ’ στην αγγλική της έκδοση,  αναφέρει ότι «ενενήντα άρματα μάχης του τουρκικού στρατού διέσχισαν τα νότια σύνορα της χώρας στην περιοχή Αλ Σαχμπά, σήμερα το πρωί.
Ο στρατός έστειλε τα τανκς στα πεδίο των μαχών, κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ‘Χάουαρ’.
Το κουρδικό πρακτορείο επισημαίνει ότι «ακόμη δεν έγινε σαφές ποια είναι η κατεύθυνση των αρμάτων μάχης, αλλά οι τουρκικές δυνάμεις  που υποστηρίζονται από τρομοκράτες ετοιμάζονται να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμ».
 Το ‘Χάουρ’ αναφέρει ότι σε διάφορες ιστοσελίδες των τρομοκρατών έχουν κυκλοφορήσει πολλά πλάνα και φωτογραφίες που δείχνουν ότι χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα οχήματα του τουρκικού στρατού στο χωριό  Ταλ Τζόρζι στην περιοχή της Αλ Μπάμπ.
Οι φωτογραφίες δείχνουν οι τρομοκράτες να χρησιμοποιούν άρματα μάχης M60.
Η Τουρκία έχει αναπτύξει έναν μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων στη βόρεια Συρία μετά την εισβολή της στη Συρία που αποκάλεσε «Ασπίδα του Ευφράτη».
--
  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


και ακολουθούν "φρέσκες" πληροφορίες από τους Κούρδους:
 
  Nov 14
- All reports about suppletives entering are untrue. No military moves since hours toward . Both sides monitoring.
 
2h2 hours ago
| MAP | - NORTHERN FEDERATION - BATTLE FOR - | advancing on east flank - Arime besieged - reached.

 - IMPORTANT -  controlling hills betwn Arima and Qabasin : easy targets. For now : no  airstrikes or Howitzer shellings (1).

 - IMPORTANT - Important fact to notice. Clearly,  don't know how to coordinate because to take , you need to besiege it (2).

- IMPORTANT - To besiege , need to attack (threatening Qabasin). But no strikes... preventing ? (END).
 
 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/11/vs-sdfypg.html