Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Νέα κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Άσαντ

Ρωσία: Περιμένουμε δήλωση από την Τουρκία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία αναμένει διεκυρινιστική δήλωση από την Τουρκία, μετά τη δήλωση Ερντογάν ότι η Τουρκία "Εισέβαλε στη Συρία με σκοπό να ανατρέψει τον Άσαντ".
Την ίδια στιγμή αντιδράσεις υπάρχουν και από το Ιράν, αξιωματούχος του οποίου δήλωσε ότι "Αν η Άγκυρα παραμείνει πιστή στην κοινή γραμμή πουακολουθεί στο θέμα της Συρίας η Μόσχα και η Τεχεράνη, αυτόθα είναι μια εποικοδομητική στάση".
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dimitri Peskov, σε ενημέρωση των δημσιογράφων σήμερα στη Μόσχα, αναφερόμενος στη δήλωση του Ερντογάν, ότι "Εισβάλαμε στη Συρία, για να ανατρέψουμε τον Άσαντ", είπε ότι αυτή ήταν μια έκπληξη.

Συνεχίζοντας ο Πεσκόφ είπε ότι "Η δήλωση Ερντογάν είναι πολύ σοβαρή και είναι διαφορετική από τις προηγούμενες και σε άλλη κατεύθυνση από την άποψη της Ρωσίας. Ελπίζω οι Τούρκοι συνεργάτες μας θα κάνουν μια ανακοίνωση για το θέμα".
Με τη σειρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Mikhail Bogdanov, αναφερόμενος στο θέμα είπε:  "Εαν ό Ερντογάν έχει πολεμικό σχέδιο ανατροπής του Άσαντ, αυτό είναι αντίθετο με όλες τις διεθνείς συμφωνίες που έχει υπογράψει η Τουρκία".
Πηγές του Προέδρου της Τουρκίας, ανέφεραν για το θέμα ότι δεν πρέπει να διαβάζουν και να ερμηνεύουν λέξη προς λέξη τις δηλώσεις Ερντογάν και ελπίζουμε να λυθεί γρήγορα η παρεξήγηση που έχει δημιουργηθεί ένεκα αυτών".
 
 http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/11/blog-post_116.html#more