Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα πρόθυρα του να πάρουν κλωτσιά από την αλ-Μπαμπ

 
Leith Fadel
Βηρυτός, Λίβανος  - Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι στα πρόθυρα του να πεταχτούν έξω από την αλ-Μπαμπ μετά τη παραμονή μιας εβδομάδας στη πόλη.
Το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια ισχυρή αντεπίθεση εναντίον των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τη Δευτέρα, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των τελευταίων να καταλάβουν τις κομόπολεις Qabasin και Bzaah στα ανατολικά της αλ-Μπαμπ.
Το Νταές δεν ανάκτησε μόνο διάφορες θέσεις, αλλά ανάγκασε τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να στείλουν ένα μεγάλο αριθμό ενισχύσεων στην Αλ-Μπαμπ προκειμένου να διατηρήσουν ό, τι έχει απομείνει από την παρουσία τους μέσα στην πόλη.
Με τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα πρόθυρα του να πεταχτούν έξω από την πόλη, ο Συριακός Αραβικός στρατός μπορεί να κάνει και πάλι μια άλλη ώθηση για να απελευθερώσει το Ταντίφ και να εισέλθει στην αλ-Μπαμπ από τη νότια πύλη της, εφόσον επιλέξει να το πράξει.
almasdarnews

Σε εξέλιξη ήττα των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ – Τους κυνηγάνε οι τζιχαντιστές και οι Τούρκοι τρέχουν


Όπως μεταδίδει το Al Masdar News, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) νικά τους Τούρκους στην Αλ Μπαμπ και τους διώχνει μέσα από την πολιορκημένη πόλη.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) εισήλθαν σε συνοικίες της Αλ Μπαμπ από τα δυτικά και βόρεια της πόλης εδώ και μια εβδομάδα.

Μάλιστα τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωναν τη Δευτέρα και την Τρίτη ότι επίκειται η κατάληψη της Αλ Μπαμπ από τον τουρκικό στρατό.

Όμως, μετά τις αποτυχημένες επιθέσεις των Τούρκων στα ανατολικά της Αλ Μπαμπ τη Δευτέρα, το Ισλαμικό Κράτος συγκέντρωσε τις δυνάμεις του και αντεπιτέθηκε στα δυτικά και βόρεια της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος όχι μόνο ανακατέλαβε πολλές θέσεις από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους, που τράπηκαν σε φυγή, αλλά ανάγκασε την τουρκική ηγεσία να στείλει ενισχύσεις στα μέτωπα για να κρατήσει όσες θέσεις μπορεί και να μην βρεθούν εντελώς εκτός πόλης.

Σε περίπτωση που ο τουρκικός στρατός υποστεί ολοκληρωτική ήττα μέσα στην Αλ Μπαμπ και αναγκαστεί να αποτραβηχτεί, θεωρείται πιθανό να εξαπολύσει επίθεση στην Αλ Μπαμπ ο συριακός στρατός που βρίσκεται στο 1 χλμ νότια της πόλης.

tribune

Pro-Turkish Militants And Turkish Army Losing Ground In Al-Bab (Map Update)

Pro-Turkish militant groups and the Turkish Army are losing ground under the pressure from ISIS terrorists in the Syrian city of al-Bab.
According to available data, Tirkish forces have been pushed to retreat from the al-Bab roundabout between al-Bab and Tadef, and now are clashing with ISIS east of the Youth Housing and the Al-Bab silos
 https://southfront.org/wp-content/uploads/2017/02/C4pIaw9XUAAN_Re.jpg
South Front


Military Situation In Northern Part Of Aleppo Province On February 14, 2017 (Syria Map Update)


This map shows the military situation in the Syrian province of Aleppo on February 14, 2017.
Click to see the full-size map
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/02/blog-post_384.html