Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/30-3-2017

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ/30-3-2017

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΡΕΞ ΤΙΛΕΡΣΟΝ. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΛΝΤΙΡΙΜ/ΦΩΤΟ . ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ.

2)ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ, Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΙΜΑΜΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS.

3)ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΣΧΕΔΟΝ 8 ΜΗΝΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 'ΑΣΠΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ' ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ. ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ/ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛ ΜΠΑΠ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

4)Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΕΞ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

5)ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΩΙΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΜΟΛΔΑΒΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ.

6)Η ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΒΟΕΙΟ ΙΡΑΚ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ.

7)ΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΟΤΕΛ,ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟΝΙΣΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗΝ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝ.

8)Ο ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΕΡΤΙΣ ΣΚΑΠΑΡΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΦΟΡΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.

9)Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΣΕΩΝ. ΑΝΑΧΩΡΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ.

10)ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΑΙΚΛ ΦΑΛΟΝ. ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΠΑ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

11)ΙΔΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ , ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.

12)ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΠΩΣ Η ΓΕΩΡΓΙΑ, Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, Η ΕΛΒΕΤΙΑ, Η ΣΟΥΗΔΙΑ, Η ΑΥΣΤΡΙΑ, Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ.