Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

AΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΝΑΤΟΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ.ΛΟΓΩ ΛΗΜΝΟΥ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1)ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΝΗΣΟΣ ΛΗΜΝΟΣ, Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ /ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

2)ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ RAMSTEIN GUARD ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΟΝΤ ΟΥΩΛΤΕΡΣ./ΦΩΤΟ

3)Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ 8-10ΦΡΕΣ ΤΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.

4)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΤΙ Η ΛΗΜΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΠΕΡΥΣΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΧΕ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ.Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

5)ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΜΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΟ ΣΤΟ ΡΑΜΣΤΑΙΝ 25 ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ 6 ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΕΙΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΡΑΜΣΤΑΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ -ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ-ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ,ΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΥΝΤΕΜ-ΚΑΛΚΑΡ/ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΤΟΡΕΧΟΝ/ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΟ ΠΟΤΖΙΟ ΡΕΝΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟ JOINT AIR POWER COPETENCE CENTER.

6) TO ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1983 ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ-ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ-ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΣΕΙΡΑ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ, ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ APEX EXPRESS 83(ΕΠΟΧΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ)

7)ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΘΕΜΕΝΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ 1974 ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΩΣ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΡΟΤΖΕΡΣ(ΤΟΤΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ) ΠΟΥ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟ 1980 ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ,( ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΘΗΚΑΝ). Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΡΟΤΖΕΡΣ(ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΑΛΛΗ ΕΙΧΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΓΚΡΑΤΣΙΟ.

.8)Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1952 ΩΣ ΤΟ 1974 ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ ΕΚΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ/ΤΟΤΕ ΕΔΡΕΥΕ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ, ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ(ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ) ΚΑΙ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΟΣ ΙΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ(ΑΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ). Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΓΙΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟ-1974 ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.ΟΠΟΤΕ ΕΚΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ FIR ΑΘΗΝΩΝ.ΕΚΤΟΤΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΜΛΗΡΩΝΕΙ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΑΤΑ...

9)ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΑΣ ΘΕΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΟΝΤΙΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ(ΡΟΤΖΕΡΣ-ΓΚΑΛΒΙΝ-ΣΑΛΙΚΑΣΒΙΛΙ-ΚΡΑΝΤΟΚ-ΜΠΡΙΝΤΛΑΒ-ΤΖΟΟΥΝΣ-ΣΤΑΥΡΙΔΗΣΚΑ) .