Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΑ. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΜΕΡΟΣ Α


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ" ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ" ΚΛΠ, ΑΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...Η ΒΑΣΗ ΑΔΑΝΩΝ/ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ , ΕΝΩ ΒΑΣΕΙ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΩΝ ΗΠΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΟΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ NA ANAΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ.

2)ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ 52 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ/ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β-61, ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ, ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ DUAL CAPABLE AIRCRAFT/DCA ΔΗΛΑΔΗ TOYΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚAΦΩΝ F-16 ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ. ΑΡΑ ΔΙΠΛΟ ΚΛΕΙΔΙ.
3)ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ , ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΚΕΝΤΙ ΤΟΡΕ ΚΑΙ ΑΒΙΑΝΟ, ΣΤΟ ΜΠΟΥΧΕΛ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΡΝΕΙΝΤΟ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΛΑΙΝΕ ΜΠΡΟΧΕΛ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙ ΚΑΙ ΒΟΛΚΕΛ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ F-16. ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ NUCLEAR POSTURE ΥΠΑΡΧΕΙ ROTATION ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 160-200 ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ Ή ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΩΝ.
4)ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΔΑΝΩΝ ΕΔΡΕΥΕΙ ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΣΜΗΝΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΕΡΤΖΙΦΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ.ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 57 ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΩΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ.
5)ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ INHERENT RESOLVE ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙSIS ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΙΜΕΡΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΚΑΙ 252 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
6)ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΠΡΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ 4 ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΙΚΑ F-15.
7)Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΤΟ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 15-7-2016 ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΜΠΕΚΙΡ ΕΡΚΑΝ ΒΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ 14 ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ.
8)Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟ 1960 ΠΕΤΑΞΕ Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΓΚΑΡΥ ΠΑΟΥΕΡΣ , ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ U-2 ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΤΛΟΦΣΚ. Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
9)ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΑΙΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ 9/11 ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ, ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ 3000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ Ο ΤΣΑΚ ΝΟΡΙΣ, Ο ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ, Ο ΑΝΤΙ ΓΚΑΡΣΙΑ, Ο ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ, Ο ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝΤ. Η ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ, Ο ΣΙΛΒΕΣΤΕΡ ΣΤΑΛΟΝΕ, Ο ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ, Η ΣΑΡON ΣΤΟOΥΝ ΚΑ.