Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ!!!Παραίτηση της εισαγγελέας Ελένης Ράικου με βαριές καταγγελίες!!

Η εισαγγελέας κάνει λόγο για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου, που πλήττονται από την έρευνα για την υπόθεση Novartis. Διαπιστώθηκε άμεσος χρηματισμός μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων.
Παραίτηση Ελένης Ράικου με βαριές καταγγελίεςΈγγραφη αναφορά προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, στην οποία περιλαμβάνει καταγγελίες για σχέδιο ηθικής της εξόντωσης και στοχοποίησής της από μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου (με αφορμή σοβαρές εξελίξεις στην έρευνα για μίζες από την εταιρία Νοvartis), πραγματοποιεί η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου (φωτό) και ζητεί την «άμεση αντικατάστασή της από τη θέση».

Η κα Ράικου, η οποία ήταν η πρώτη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς στη χώρα, επέλεξε χρονικά να υποβάλει παραίτηση (από τη θέση της, όχι από το εισαγγελικό σώμα) λίγες ημέρες πριν κριθεί από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ανανέωση της θητείας της για τρίτη φορά.
Συμπίπτει χρονικά δε (και αιτιολογικά, όπως καταγγέλλει) με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, στο οποίο, όπως η ίδια αναφέρει, περιγράφεται αναφορά ανακρίτριας κατά της διαφθοράς που εστάλη στον εισαγγελέα επόπτη δικαστηρίων κ. Δασκαλόπουλο και σε αυτή περιγράφονται «παραλείψεις και καθυστερήσεις» στην υπόθεση Λιακουνάκου - Παπαντωνίου καθώς «υπήρξαν στοιχεία για συγκεκριμένη υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων που -εκ παραδρομής- είχαν ξεχαστεί και δεν είχαν σταλεί στην ανακρίτρια».
Σύμφωνα με πληροφορίες δε, η συγκεκριμένη αναφορά είχε παραμείνει επί μακρόν στα χέρια του κ. Δασκαλόπουλου.

Η κυρία Ράικου με το έγγραφό της, που αριθμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 4 σελίδες, καταγγέλλει σχέδιο ηθικής της εξόντωσης από μεγάλα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου, που θίγονται από τα νέα στοιχεία τα οποία, όπως λέει, έχουν συγκεντρωθεί από τη συνεχιζόμενη έρευνα για την υπόθεση της Novartis, την οποία η ίδια χαρακτηρίζει «κορωνίδα της διαφθοράς στη χώρα μας».

Η αιφνίδια παραίτησή της, όπως σημειώνεται στο έγγραφό της, σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκε από διαφημιστικό σποτ κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο θεωρεί συκοφαντικό, ανυπόστατο και ότι «υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα» καθώς φέρεται να υποστηρίζει πως «έχει στοχοποιηθεί από παράκεντρα εξουσίας και διαφθοράς, που στόχο έχουν τη μία και μόνη συγκάλυψη των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που αποκομίζουν διαχρονικά εκατομμύρια ευρώ και επιζητούν μανιωδώς την ακύρωση του έργου και την παρεμπόδιση της παραπάνω έρευνας (Nοvartis) και όχι μόνο».

Αφήνει αιχμές ότι τα συμφέροντα που βάλλουν εναντίον της δρουν ανενόχλητα και με άνωθεν καλύψεις, καθώς  όπως αναφέρει η ίδια, «δεν αισθάνεται ότι απολαμβάνει της θεσμικής προστασίας που δικαιούται» και ως εκ τούτου ζητά την άμεση αντικατάστασή της. Αρνείται δε όπως φέρεται να λέει, «να μετατραπεί σε "Ιφιγένεια" στον βωμό των συμφερόντων των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών και των μεγάλων συμφερόντων στον χώρο του φαρμάκου, οι οποίοι ενόψει των αποκαλύψεων που προφανώς διέρρευσαν και οι οποίες με βεβαιότητα θα τους οδηγούσαν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη και ίσως κάποιους από αυτούς στη φυλακή, δεν δίστασαν να σχεδιάσουν την ηθική της εξόντωση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποδόμηση της έρευνάς της».

Στο έγγραφό της συνδέει την επίθεση που δέχεται με το γεγονός ότι «τις τελευταίες ημέρες η Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε άμεσο χρηματισμό μεγάλου αριθμού κρατικών αξιωματούχων (κυρίως γιατρών δημόσιων νοσοκομείων) που δωροδοκούνταν από λογαριασμό της Novartis από την Ελβετία με σημαντικά ποσά και ότι διαπιστώθηκε πως από τον ίδιο λογαριασμό χρηματικά ποσά εισέπρατταν και νομικά πρόσωπα που χρησίμευαν ως οχήματα προκειμένου να δίδονται μίζες με τελικούς αποδέκτες άλλους κρατικούς αξιωματούχους».

Η κα Ράικου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά ότι είναι πιθανή η ύπαρξη παρόμοιων εμβασμάτων και σε άλλους εμπλεκόμενους, ενδεχομένως και πολιτικούς, και σημειώνει πως ως τώρα έχουν εντοπιστεί μίζες 28 εκατ. ευρώ.

Τι απαντά στις καταγγελίες

Απαντώντας ουσιαστικά στις καταγγελίες της ανακρίτριας για ολιγωρία στις υποθέσεις Λιακουνάκου και Παπαντωνίου, αναφέρεται σε ενέργειες της ιδίας και της υπηρεσίας της κατά του Γιάννου Παπαντωνίου και του Θωμά Λιακουνάκου και χαρακτηρίζει τα αναφερόμενα σε βάρος της ως υποβολιμιαία, ενώ παραθέτει συγκεκριμένες διώξεις σε βάρος των δύο αυτών προσώπων και στοιχεία για την αποκάλυψη των υποθέσεων για τις οποίες είχαν ερευνηθεί.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου βρίσκεται στην Κύπρο για προγραμματισμένες συναντήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις επιστρέψει, θα αναπέμψει το θέμα στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, που είναι αρμόδιο για την αντικατάσταση της εισαγγελέως Διαφθοράς. 

http://www.euro2day.gr/news/politics/article/1526806/paraithsh-elenhs-raikoy-me-varies-kataggelies.html