Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

Αμέτρητα πτώματα τζιχανιστών στα βουνά της Παλμύρας – Πολλά διαμελισμένα (φωτο)

Αμέτρητα πτώματα τζιχανιστών στα βουνά της Παλμύρας – Πολλά διαμελισμένα (φωτο)
Δημοσιογραφικό συνεργείο του Russia Today περιηγήθηκε στα βουνά που δεσπόζουν στην Παλμύρα, στα οποία και κρίθηκε η μάχη για την απελευθέρωση της πόλης και συνάντησαν αμέτρητα πτώματα τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αλλά και πηγές φυσικού αερίου να έχουν παραδοθεί στις φλόγες από τους τρομοκράτες που υποχώρησαν.
Η μάχη για τη δεύτερη απελευθέρωση της Παλμύρας δεν δόθηκε αυτή τη φορά στην πόλη.

Τζιχαντιστές και κυβερνητικοί αναμετρήθηκαν στα βουνά που δεσπόζουν στην Παλμύρα, σύμφωνα με την πολεμική ανταποκρίτρια του Russia Today Λίζι Φέλαν (Lizzie Phelan).

Νεκρός τζιχαντιστής στο όρυγμά του στα βουνά πάνω από την Παλμύρα.

Η ίδια σημειώνει χαρακτηριστικά ότι τα βουνά έγιναν ο τάφος των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
«Είδαμε σε όλη την περιοχή αμέτρητα πτώματα τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Πολλά από αυτά διαμελισμένα από τα πυρά του πυροβολικού», αλλά περισσότεροι σκοτώθηκαν από σφαίρες.
Η μάχη στα βουνά, σύμφωνα με τη Φέλαν, σε πολλές περιπτώσεις δόθηκε σώμα με σώμα.

Οι τζιχαντιστές είχαν κρύψει τα τανκς τους κάτω από τα τσιμεντένια υπόστεγα για τα αεροσκάφη, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Παλμύρας, αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για τη ρωσική αεροπορία να τα καταστρέψει.

Χαρακώματα τζιχαντιστών στα βουνά. Έσκαψαν τρύπα και από πάνω την «κάλυψαν» με μαδέρια και χώμα. Εκεί έγινε και ο τάφος τους.

Οι τζιχαντιστές δεν έχουν απομακρυνθεί σε απόσταση ασφαλείας από την Παλμύρα, βρίσκονται σε βουνοκορφές στα βορειοανατολικά της ιστορικής πόλης.
«Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις δεν προωθούνται περισσότερο προς το παρόν, αναμένουν εντολές», προσθέτει.
Τεράστιες φλόγες αναδύονται από τις πηγές φυσικού αερίου Χαγιάν, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του Russia Today.
Οι τζιχαντιστές έβαλαν φωτιά στις πηγές φυσικού αερίου φεύγοντας από την Παλμύρα. Πρόκειται για τεράστια οικονομική καταστροφή.
Τον Ιανουάριο το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαγιάν, που λειτουργούσε με το ντόπιο φυσικό αέριο και παρήγαγε το 1/3 του ηλεκτρικού ρεύματος της Συρίας.
Αποτέλεσμα αυτής της ζημιάς ήταν να προκληθεί μπλακ άουτ στη Δαμασκό και οι κάτοικοι να μην μπορούν να ζεσταθούν μέσα στον χειμώνα.
Υποχωρώντας έβαλαν φωτιά και στις πηγές, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή.
tribune.gr