Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

/ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΗΣΕΙΣ. ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΥΦΟΣ 1000 ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΚΟΥΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ, ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΥΒΕΝΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

2. ΔΕΝ ΔΙΑΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΛΑΩΝ (ΟΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΛΠ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ ΔΕ, ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΕ (ΥΛΙΚΟ, ΗΘΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΛΠ) ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ).

3. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΘΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ:

Α. ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ 38% ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΚΟΜΑΤΑ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. ΕΝΑΣ ΔΕ ΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.

Β. ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΕΙΤΕ ΕΝΟΠΛΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ) ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 25 ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΩΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΩΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΠΙΕΖΟΥΝ ΠΟΙΚΟΙΛΟΤΡΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ.

Γ. ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1960 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ 4 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ (ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΙΚΕΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ, ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΟΜΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΛΠ).

Δ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙ ΜΕ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ, ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΟΙ…

Ε. ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΘΕΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ.

ΣΤ. ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΙΜΟΣΤΑΓΗ ΧΙΤΛΕΡ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΕΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΧΩΡΩΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ, ΟΙ ΣΥΡΟΧΑΛΔΑΙΟΙ ΚΛΠ.

4. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗ ΣΥΜΜΑΧΟ; ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΣΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ. ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΟΥ …. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ; ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΛΛΑ Ο ΕΠΙΤΕΙΔΕΙΟΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ…ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΠΙ 38 ΧΡΟΝΙΑ.

5. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟ ΙΚΑΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ (ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ, ΜΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΚΕΨΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ, ΛΟΜΠΥ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΛΠ), ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

6. ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΔΡΑΣΗ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΙΤΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ (ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΛΙΒΑΝΟΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΛΠ). ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ.

7. Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ «ΤΟΥΡΚΙΑ». ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΚΑΝΕΙΣ…. ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΙΣ… ΑΥΡΙΟ ΕΣΕΙΣ…

8. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ Κ.Α. ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Σ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ, ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΕΩΝ, ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ – ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.

9. ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ (ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ). ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΡΙΖΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΦΥΣΗΧΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΜΕ ΣΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Η ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗ ΙΣΧΥΟΣ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ.