Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017

Κινδυνεύει η συμμαχία του Ερντογάν με τον Μπαρζανί: Δεν συμφωνεί με το δημοψήφισμα

Iraqi Kurdish leader Massoud Barzani (L) with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R) during their meeting in Istanbul, Turkey. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT EDITORIAL USE ONLYIraqi Kurdish leader Massoud Barzani (L) with Turkish President Recep Tayyip Erdogan (R)


“Δεν βρίσκουμε σωστό αυτό το βήμα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν, αντιδρώντας στην ανακοίνωση του Προέδρου της Περιφερειακής Διοίκησης του Ιρακινού Κουρδιστάν Μεσούτ Μπαρζανί ότι θα διοργανώσουν δημοψήφισμα για ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν. 
Ο Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι αυτό το θέμα το συζήτησαν κατά καιρούς με τους αρμόδιους της κουρδικής περιφερειακής διοίκησης του Ιράκ και η θέση τους είναι πως πρόκειται για μια λάθος απόφαση. “Και μάλιστα σε αυτή τη συγκυρία ου διεξάγεται αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτος δεν το βρίσκουμε σωστό”, αναφέρει ο Καλίν. Υποστήριξε μάλιστα πως ένα τέτοιο βήμα δεν θα μείνει στα όρια του Ιράκ και πως θα πληρώσουν όλοι το λογαριασμό.
ΕΔΩ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΜΠΑΡΖΑΝΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 
mignatiou.com