Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΠΕΡΙ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ-ΜΕΡΟΣ Β.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ, Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΤΟΙΚΗ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS. ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 9/11 ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

2)ΚΑΘΑΡΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΣ, ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ, ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΝΣΟΥΜ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ/ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ /ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ. ΣΕ ΝΟΡΘΓΟΥΝΤ-ΡΑΜΣΤΑΙΝ-ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ, ΤΗΣ ΛΙΛ, ΤΟΥ ΜΟΥΝΣΤΕΡ, ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ, ΤΟΥ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΙΠΣΟΥΙΤΣ, ΤΟΥ ΣΤΕΤΙΝΟΥ ΚΑ.
3)ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΝΟΡΦΟΛΚ ΤΗΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΒΑΝΓΚΕΡ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ, ΤΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΜΠΙΓΚΟΖ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ, ΤΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ-LESSONS LEARNED ΣΤΟ ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΛΠ.
4)ΕΠΙΣΗΣ ΝΑΤΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ CENTERS OF EXCELLENCE/ΚΕΝΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΠΧ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΤΟ ΠΙΣΚΟΦ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣΚΑ ΣΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ ΚΛΠ.
5)ΝΑΤΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ UNDERSEA RESEARCH ΣΤΗΝ ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, Η Ε-3 SENTRY ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΡΑΝΤΑΡ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΑΙΛΕΝΚΙΡΧΕΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, Η ΒΑΣΗ PAPA ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ C-17 GLOBEMASTER ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ(ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ) .
6)ΑΣΦΑΛΩΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΠΧ Η ΒΑΣΗ ΑΜΑΡΙ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗ ΡΩΣΙΚΩΝ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΛΤΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ.
7)ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΒΙΒΛΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.. ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ...