Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ/ΕΥΡΥΤΕΡΑ./ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ


1)Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΕΧΕΙ ΦΘΑΣΕΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΣΦΟΔΡΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ BND ΔΟΚΤΩΡΑ ΚΑΛ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ-ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΑΝΕΡΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ 13-2-2017- Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ(ΠΟΥ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ) ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΧΑΚΑΝ ΦΙΝΤΑΝ.

2)Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΙΧΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ BND ΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ, ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΡΩΣΕΙ ΧΩΡΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ-ΑΦΡΙΚΗΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΝ /ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ/ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΙΚΡΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ9ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΙΒΑΝΟΥ-ΣΥΡΙΑΣ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΠΑΚΙΣΤΑ-ΥΕΜΕΝΗ-ΣΟΥΔΑΝ-ΜΑΛΙ)

3)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΥΛΕΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΕΡΙ ΤΙΣ 2000 ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΕΝΩ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ.ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ "ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ' 42 ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΥΣΑΝ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΜΑΝΧΑΙΜ-ΜΟΝΑΧΟ-ΣΠΑΓΚΝΤΑΛΕΜ-ΡΑΜΣΤΑΙΝ -ΜΟΥΝΣΤΕΡ-ΚΑΙ ΑΜΒΟΥΡΓΟ

4)ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΩΝ , ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΕΙ 4 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΡΝΕΙΝΤΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΕΡΣΚΑΦΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΣΜΟΥ.ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 252 ΑΤΟΜΑ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΙ ΤΑ 4000 ΑΤΟΜΑ.ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.
Η ΒΑΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΕΚΤΕΝΩΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 68 ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ , ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ INHERENT RESOLVE.ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ 51 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗΕΙ ΘΕΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ.ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΠΛΑ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ,ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ..