Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Ο Τσαβούσουγλου αποκαλύπτει την "ατζέντα" Ερντογάν: Ή θα μας αποδεχτείτε όπως θέλουμε εμείς, ή θα έχουμε «ιερούς πολέμους» στην Ευρώπη

Η Ευρώπη σύντομα θα είναι ο τόπος «ιερών πόλεμων», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πρώτη τοποθέτηση της Άγκυρας μετά τη νίκη του Μαρκ Ρούτε στις ολλανδικές εκλογές, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.
«Τώρα οι εκλογές στην Ολλανδία τελείωσαν... όταν βλέπει κανείς τα διαφορετικά κόμματα παρατηρεί ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και των φασιστών.
Ολοι έχουν την ίδια νοοτροπία. Που θα πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Εχετε αρχίσει να συμβάλετε στην κατάρρευση της Ευρώπης. Οδηγείτε την Ευρώπη στην άβυσσο. Σύντομα θα αρχίσουν ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες στην Ολλανδία, Χάγη και Άγκυρα ενεπλάκησαν σε σφοδρή διπλωματική αντιπαράθεση, λόγω της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις στο Ρότερνταμ για το τουρκικό δημοψήφισμα.
Η Τουρκία αντέδρασε κατηγορώντας τη Χάγη για πρακτικές που θυμίζουν τους Ναζί και διέκοψε τις ανώτερες διπλωματικές και πολιτικές επαφές με την Ολλανδία, απαγορεύοντας την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη στην Αγκυρα. Έχει διαμηνύσει επίσης ότι μπορεί να εξετάσει και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Χάγης.
Πηγή: Καθημερινή