Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ/ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ/ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ .ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ-ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ.Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ , ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΔΙΕΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ.ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ. ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΚΕΝΤΡΩΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟ 'ΟΞΥΖΕΝΕ ΤΡΑΜΠ" ΓΚΕΡΝΤ ΒΙΛΝΤΕΡΣ ΣΤΟ 13%, ΚΑΙ ΣΤΙΣ 20 ΕΔΡΕΣ.
2)ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΒΙΛΝΤΕΡΣ ΤΟ PVV ΠΗΓΕ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012(10.1%) ΑΛΛΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΤΟ 2010, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 15.5%.
3)ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΣΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΑ. Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ VVD ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΡΚ ΡΟΥΤΕ ΕΛΒΕ 21.2% ΚΑΙ 33 ΕΔΡΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΒΙΛΝΤΕΡΣ ΤΟΥ PVV ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ 34%!!!ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.
4)ΤΟ 1986 ΠΟΥ ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΤΑ 3 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ(CDA-VVD-PVDA/ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ), ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑΝ 85% ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ.ΤΟ 2003-ΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΤΑ Η ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ-ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΑΝ ΤΟ 74%. ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ 3 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 45%!!!ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΔΟΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 150 ΕΔΡΩΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ 13-14 ΚΟΜΜΑΤΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΕΝΟ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΔΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΕ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ SP ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΒΙΛΝΤΕΡΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο 87% ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ. Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΙΟΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΛΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΡΑΓΜΑΤΩΝ.
5)ΣΥΝΕΠΩΣ-ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ-ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΒΙΛΝΤΕΡΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣΣ/ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ/ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗΣ/ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΟΥ-ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ.....ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 4-5 ΚΟΜΜΑΤΩΝ-ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ-ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗΣ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
6) ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ...ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ. ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ.ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ.ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΔΗΑΓΩΓΙΚΗΣ-ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ-ΒΑΛΤΙΚΕΣ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ-ΙΤΑΛΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΔΑΝΙΑ-ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΛΠ. ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΒΙΛΝΤΕΡΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟ 14% ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ. ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΒΙΛΝΤΕΡΣ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΣΕΙ....
7)Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΗΝΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΤΟ 2010 , ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 541 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΕΔΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ 3 ΜΗΝΕΣ. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΑΛΚΕΝΕΙΝΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ 202 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ 2010.
8)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ VVD-CDA-D66-PVDA ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΜΕΝΗ ΣΕ 76 ΕΔΡΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ . ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΤΗ ΒΙΛΝΤΕΡΣ. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΡΥΤΤΑΤΟ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ....ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, - ΤΥΝΗΣΙΟΥΣΙ, ΜΑΡΟΚΙΝΟΥΣ, ΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΛΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ-ΑΡΟΥΜΠΑ-ΚΟΥΡΑΣΑΟ .
ΟΜΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ Η ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ LESSONS LEARNED ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ-ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΙΚΙΣΜΟ. ΒΡΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣΚ-ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ-ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.