Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Ο Πούτιν προετοιμάζει ‘επεμβατική στρατιωτική βοήθεια’ για τα ΣκόπιαΤο σκοπιανό δημοσίευμα αναφέρεται σε πηγές της σερβικής εφημερίδας 'Informer'
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς θα συναντηθούν αργότερα αυτό το μήνα στη Μόσχα, καθώς έχει επιταχυνθεί η παράδοση των έξι Mig-29 και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός και νέα όπλα για το σερβικό στρατό, γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων.

Εκτός από την πραγματοποίηση της στρατιωτικής- τεχνικής συμφωνίας Βελιγραδίου-Μόσχας, ο Πούτιν προτίθεται να ανακοινώσει επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ για τα Σκόπια που ενδέχεται να προκαλέσουν πόλεμο στο κρατίδιο και στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει  η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών.


Μάλιστα, οι περισσότερες από τις εκθέσεις της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών έχουν υποβληθεί στις σερβικές αρχές.

Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πούτιν, ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σάιγκου έδωσε εντολές για την επιτάχυνση της παράδοσης των έξι Mig-29, των πυραυλικών συστημάτων και άλλο εξοπλισμό που έχει συμφωνηθεί για τον εκσυγχρονισμό των σερβικών ενόπλων δυνάμεων. 

Αναμένεται να συζητηθεί και η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας στο βιομηχανικό τομέα.
Ο Βούτσιτς και ο Πούτιν θα συζητήσουν τη δυνατότητα για τη Σερβία να λάβει ‘επεμβατική στρατιωτική βοήθεια’ σε περίπτωση  κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή, όπως σημειώνεται.